Huis Tuin

Huis Tuin

# >> Huis Tuin >  >> Home Design & Decor >> verlichting >>

Lighting Solutions voor grote ruimtes

Verlichting kan het verschil maken in het uiterlijk van een kamer , maar de verlichting van grote ruimtes kunnen een uitdaging zijn . Een gebrek aan binnenmuren en de hoge plafonds maken het moeilijk om direct licht of controle verblinding weerspiegelen , en een multifunctionele ruimte vereist verschillende soorten verlichting op verschillende tijdstippen. De sleutel om comfortabel aansteken van een grote kamer begrip en gebruik van verschillende vormen van verlichting die gelaagd en afgewisseld kan worden , om het juiste effect op het juiste moment te creëren . Gebruikmakend van regelbare en flexibele verlichting functies , zoals een dimmer , is vooral effectief in grote ruimten . Soorten verlichting

Een grote kamer zal waarschijnlijk vereisen dat alle drie van de basistypen van verlichting , zoals gedefinieerd door de American Lighting Association : ambient , taak en accent . Het belangrijkste is sfeerverlichting , of algemene verlichting die u helpt te zien en te bewegen comfortabel . Taakverlichting verbetert specifieke activiteiten , zoals lezen of koken. Accentverlichting dient om kunstwerken of decor , of bepaalde tekstuele of architectonische kenmerken van de ruimte te benadrukken .
Het beoordelen van uw behoeften

De eerste stap tot het bereiken van de juiste verlichting voor grote ruimte is om alle functies die de kamer uitvalt en welke type verlichting die vereist beoordelen . Noteer maatschappelijke terreinen , zoals een eettafel of zithoek, zal dat goed sfeerverlichting nodig . Als er een televisie of weergave apparaat in de kamer , zult u waarschijnlijk willen verlichting die aanpasbaar zal zijn naargelang er al dan niet de tv in gebruik is . Kleinere taak verlichting moet worden gebruikt om individuele activiteiten , zoals lezen of koken te verbeteren . Zodra u uw behoeften hebt geëvalueerd , kennis te nemen van waar en hoeveel energie bronnen die je hebt. Dit zal u helpen beslissen over de aard van de verlichting te installeren .
Oplossingen voor Ambient Lighting

Bij het overwegen van sfeerverlichting , de verleiding weerstaan ​​om gewoon installeren percelen en veel lampen, want het rommelig kan kijken en vermindering van de openheid van de kamer. Misschien kan track verlichting , die een brede strook van de ruimte omvat zonder groot en opdringerig , en over het algemeen vereist slechts een enkele energiebron . Monorail of kabel verlichtingssystemen zijn een beetje flexibeler dan track verlichting systemen , zodat u lichten van verschillende maten of stijlen over een gebied in verschillende configuraties te verspreiden. Inbouwspots , of zelfs een traditionele kroonluchter gebruikt met een dimmer , kan ook worden toegevoegd voor maatschappelijke terreinen als een eettafel of zithoek .
Taakverlichting

Taakverlichting moeten worden gepland samen met omgevingslicht zodat de twee soorten verlichting complement plaats conflict met elkaar. In een grote kamer , licht taakgebieden uit meer dan een hoek om schaduwen die door omgevingslicht te minimaliseren . Taakverlichting is een kans om intieme gebieden te creëren en te gebruiken interessant ontwerp bloeit , zoals een boog lamp boven een bank of een vintage bibliotheek lamp op een bureau in een hoek studie. Als uw grote kamer is voorzien van een keuken , probeer hanglamp counters gebieden te verlichten.
Accent Verlichting

Accent verlichting moet subtiel blijven , om niet weg te nemen van de stukken ze benadrukken ; echter, dient de licht zelf sterker dan het omgevingslicht eromheen om de kijker kunnen grijpen . Wandlampen , een daling van verlichting en schijnwerpers kan al dit te bereiken , afhankelijk van het element van de focus .

Vorherige Seite
Hoe naar LED Watts berekenen om Gloeilamp Watt

Bij de bespreking van de verlichting , het is belangrijk te onthouden dat watt zijn een maat voor elektrisch vermogen , en lumen zijn een maat voor bruikbare lichtopbrengst . Dus , als je praat over watt van een gloeilamp , je vraagt ​​hoeveel stroom het gebruikt. Meestal voor een gloeilamp , je bent echt bezig met hoeveel licht het steekt , die wordt gemeten in lumen . Om verschillende lichtbronn

Meer dan ooit