Home & Garden >> Huis Tuin >> Home Design & Decor >> Home Design >> Content

Schoorsteen Stijlen

Gebouwen met hout - brandende open haarden of kachels moeten schoorstenen moeten veilig direct de rook buiten . In oudere structuren , werden schoorstenen gebouwd voor functionaliteit en werden meestal gemaakt van schaal beschikbaar en voordelige materialen zoals steen of baksteen . Moderne huizen hebben schoorstenen gemaakt van een breed scala van materialen om hun buitenkant te vullen . Er zijn vier belangrijke schoorsteen stijlen . Metselwerk Schoorstenen

Deze stijl is de oudste en is gemaakt van baksteen bij elkaar gehouden en afgewerkt met beton en mortel . Metselaars of metselaars bouwen ze met de hand tijdens de algemene bouw van het huis . Metselwerk schoorstenen hebben traditionele schoorstenen in hun basis in de buurt van de haard om de luchtstroom te controleren in de open haard en kan worden afgesloten koude lucht of neerslag uit te houden bij de open haard niet in gebruik is .
Factory Made Styles < br >

Prefab schoorstenen worden geproduceerd in grote hoeveelheden op de fabrieken en kan worden gemaakt om te kijken als een conventionele gemetselde schoorsteen of hebben een modern design en worden opgebouwd uit weerbestendige materialen zoals aluminium , messing of koper . Fabrieksschoorstenen hebben meestal dunne metalen buizen met een koelholte dat de rook koelt voordat het wordt uitgestoten in de atmosfeer .
Hybride rassen

Hybrid schoorstenen zijn een combinatie van traditionele en de fabriek stijlen . Ze hebben conventionele metselwerk bases , haarden en rook kamers , maar zijn bekroond met een slanke koeling pijp ondersteund door een stalen beugel .
Luchtgekoeld
Soorten

Voorkom schade veroorzaakt door oververhitting , luchtgekoeld schoorstenen hebben dubbele lagen van metaal met een gat in tussen dat absorbeert de hete schoorsteen rook en koelt het voor de release . In schoorstenen luchtgeïsoleerde , de lucht zorgt voor een beschermende laag om te koelen . Dubbele metalen plaat schoorstenen hebben isolatie tussen hen, die het grootste deel van de warmte en de resterende warmte wordt opgenomen door het plaatwerk absorbeert .
Chimney Analyse

Als u een voorheen eigendom huis en je kunt niet bepalen wat voor soort schoorsteen heeft , kan de vuurhaard aanwijzingen te geven . Haarden gemaakt van baksteen hebben meestal metselwerk schoorstenen . Schoorstenen met ovaal of vierkant gevormde klei uitsteeksels meestal duiden op een gemetselde schoorsteen. Als het uitsteeksel is gemaakt van metaal en heeft een pet, de schoorsteen was waarschijnlijk de fabriek vervaardigd . Een metalen vuurhaard is een andere indicator dat het systeem en de schoorsteen werden geprefabriceerd . Als je een mengsel van mediums met een baksteen vuurhaard , baksteen en mortel schoorsteen en een metalen buis die zich uitstrekt van de schoorsteen , het systeem waarschijnlijk een hybride .


From:http://tuin.98905.com/home-design-decor/home-design/1002064265.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.