Huis Tuin

Huis Tuin

Wat is Pietersite Stone

? Pietersite is de handelsnaam voor een totale rots voornamelijk samengesteld uit het oog havik en tijgeroog . Het is meestal een donker blauw- grijs van kleur , met roestig bruin, rood en goud ook. Al is het een lid van de tijgeroog familie , Pietersite verschilt in uiterlijk, met strepen en krullen gaan in elke richting. Geschiedenis

Sid Pieters ontdekt Pietersite in Namibië in 1962 . Hij registreerde de vondst in Engeland en publiceerde zijn ontdekking in 1964 , en de steen werd genoemd in zijn eer. Hoewel velen geloofden dat Pietersite kan alleen gevonden worden in Namibië , in 1993 een soortgelijke steen werd ontdekt in de Chinese provincie Hunan . Chinese Pietersite niet betreden de edelsteen markt tot 1997 . Aangezien de beperkte productie in China en Namibië , de steen is moeilijk te vinden.
Vorming

Pietersite is een riebeckite , waar een mineraal wordt soepel andere binnen hetzelfde gesteente . Dit resulteert in de chatoyancy , of " eye effect van de kat, " gezien in zowel Pietersite en ogen rotsen tijger. Pietersite lijkt chaotischer dan tijgeroog , echter. De bonte kleuren en willekeurig richtingrooster strepen gevolg zijn van het breken afgezien van zijn samengestelde mineralen voor kwarts hervormd en gecementeerd deze mineralen door geologische processen . Vandaar Pietersite is " brecciated , " een Italiaans woord dat betekent een combinatie van mineralen en rock bij elkaar gehouden door een fijnkorrelig sediment .
Sieraden

Pietersite op de markt verschijnt bijna uitsluitend in cabochons ; dat wil zeggen, edelstenen gepolijst in kleine , afgeronde vormen in plaats van geslepen . Cabochons zijn de makkelijkste manier om Pietersite 's unieke schoonheid te maximaliseren , zoals een lang en afgeronde beste snijden vitrines zijn chatoyancy . Gemcutters moet heel voorzichtig zijn met Pietersite , omdat het parallel aan de lengte van de vezels moet worden gesneden .
Onderhoud

Polijsten Pietersite met een zachte doek is de beste manier om de stenen schoon te houden . Het is ook belangrijk om Pietersite weg van huishoudelijke schoonmaakmiddelen en extreme temperaturen te houden , aangezien deze een negatief effect hebben op verkleuring van de steen hebben . Hoewel Pietersite is niet een bijzonder zachte steen ( want het heeft een aantal kwarts in het) , moet het nog worden opgeslagen in een weefsel bekleed geval uit de buurt van andere stenen om krassen te voorkomen .
< br >

Hoe te verwijderen van de verf uit een glas Lily Shade

Een zorgvuldige aanraking en de juiste supplies kan u helpen verf van een glas lelie lampenkap te verwijderen zonder het te beschadigen . Lily lampenkappen hebben een smalle hals en geribbelde opening die past over een gloeilamp in een lamp of lamp . De delicate en vaak iriserende lelie lampen van Tiffany Glas maakte deze stijl populair in de late 19e eeuw . Oorspronkelijk werden lelie lampenkappe

Meer dan ooit