Huis Tuin

Huis Tuin

Wat gebeurt wanneer u Scheuren in een koelkast Liner

Moderne koelkasten hebben een stuk plastic liners binnen die dienen in de eerste plaats om isolatie en houdt gemorst voedsel van beschadiging van het koelsysteem - namelijk , de compressor , verdamper en condensor ? . Of een scheur in de voering is iets om onmiddellijk betreffen jezelf met een groot deel afhankelijk van de grootte van de scheur . Links onverzorgd , zoals een auto voorruit , kan het groeien van een eenvoudige visuele smet op een actuele bedreiging voor de levensduur van het apparaat . Gelukkig kan een beetje siliconen vroeg toegepast het probleem op te lossen. Manufacturing

Met koelkast liners , zoals de meeste andere consumentenproducten , ben je geneigd om te krijgen wat u voor betaalt. Hoger-end koelkast modellen hebben dikkere liners die beter bestand tegen scheuren zijn . Omgekeerd fabrikanten sparen een paar centen door strekken liners vrij dun tijdens de installatie , het verlagen van de uiteindelijke prijs , maar het creëren van een grotere kans op scheurvorming . Als u zich zorgen over de mogelijkheid van een gebarsten liner bent , besteden meer aan uw koelkast .
Efficiency

Het goede nieuws is dat een kleine scheur zal niet veel van een nadelig effect op de prestaties van uw koelkast. Met andere woorden , het zal niet uw elektriciteitsrekening schieten te sturen door het dak of laat je met een constant lopende compressor . Het probleem wordt iets meer uitgesproken als de scheur zich ontwikkelt tot een langere vakantie of manifesteert zich op meerdere plaatsen . De tranen meer in het materiaal , hoe meer kans het zal draaien op minder-dan - optimale prestaties .
Voedselresten

andere reden dat koelkasten zijn ontworpen met een uit een stuk plastic liner is dat voedsel morsen zijn opgenomen en kan gemakkelijk worden opgeruimd . Stel je de mogelijkheden als u per ongeluk vernietigd een liter karnemelk en alles belandde in de compressor . Beschouw hetzelfde scenario met een dozijn eieren laten vallen of een verkeerd potje stroop . Mechanisch koelsysteem onderdelen van de koelkast veel beter werken in de afwezigheid van blootstelling voedingsproduct.
Overwegingen

Terwijl u kunt bellen met een professional om de neiging om liner scheuren die zich ontwikkelen , is er een eenvoudige manier om de reparatie zelf te maken , volgens HomePartsAndRepair.com . Boren gewoon een 1/8-inch gat aan beide uiteinden van de scheur , die het stopt verspreiden. Vervolgens gebruikt u een kleine hoeveelheid siliconen of een liner reparatie tape om de klus te klaren. Er is een goede kans dat de fabrikant van uw koelkast kan een scheur reparatieset bieden als u contact opnemen met het bedrijf .

De zegel vervangen op een Jenn -Air Outdoor Koelkast

Jenn -Air produceert een lijn van koelkasten ontworpen voor gebruik buitenshuis . Deze koelkasten zijn vaak weerbestendig met een roestvrij stalen buitenkant . Net als alle koelkasten , de Jenn -Air maakt gebruik van een rubberen afdichting , bekend als een pakking binnen de deur . Wanneer de deur gesloten is , de pakking sluit de koelkast en voorkomt dat lucht ontsnapt . Als u een beschadigde p

Meer dan ooit