Huis Tuin

Huis Tuin

Ontdooitimer Failure

Koelkasten gebruiken compressoren en condensors om koele lucht te produceren door middel van een cyclus van faseverandering . Deze cyclus wordt geregeld door een thermostaat en een ontdooi timer. De thermostaat meet de temperatuur in de koelkast . Het ontdooien timer vervangt tijdelijk de thermostaat en voorkomt dat de koelkast van het lopen voor een kleine hoeveelheid tijd elke dag. Een mislukte ontdooien timer vormt een probleem , maar is relatief eenvoudig op te lossen . Probleem

Een koelkast ontdooien timer is een elektromechanische apparaat dat de koeling en verwarming cycli die de verdamperspiralen invloed controleert. Omdat de koelkast loopt , er ijs op de verdamper spoelen . Dit ijs voorkomt dat lucht circuleren rond de spoelen en goed te koelen . Naast het maken van de koelkast lopen minder efficiënt , kan dit te voorkomen dat het in staat om koele lucht te produceren op alle. Het ontdooien timer zorgt ervoor dat de koelkast stopt op een regelmatige basis en grijpt een verwarmingselement voor verwarming van de spoelen en te verwijderen ijs.
Symptomen

De meeste van de tijd waarin een ontdooiing timer niet werkt , is het in koelbedrijf . Dit komt omdat de koelkast is koelbedrijf van de dag , waardoor het als noodzakelijk gebaseerd op input van de thermostaat te draaien . Wanneer de timer niet werkt , terwijl bij koeling , zal het ijs te ontwikkelen op de spoelen en de koelkast zal uiteindelijk stoppen en op te warmen . Als het ontdooien timer niet werkt tijdens de korte tijd dat het in verwarmingsbedrijf , zal de koelkast veel sneller opwarmen , omdat de compressor niet in staat zal zijn om op te komen , ongeacht het gebrek aan ijs op de condensor spoelen .


Diagnose

Diagnose van een defecte ontdooi timer kan moeilijk zijn , aangezien de meeste van de symptomen zijn dezelfde als die u kunt verwachten om te zien wanneer een ander element in de koelkast uitvalt . Om vast te stellen dat het probleem is in feite de ontdooi timer , controleer dan de condensor spoelen voor een opbouw van ijs. Zoek de timer en draai de knop op zijn kant . Dit zorgt ervoor dat de koelkast om het ontdooien te voeren als er ijs op de spoelen , of de koelcyclus als het vastzit in ontdooimodus . Als de status van uw koelkast niet verandert na de draaiknop te draaien , het probleem ligt elders .
Reparatie

ontdooien timers kan mislukken wanneer ze tot uit het gebruik , ervaring een mechanische breuk of lijden elektronische storing door slechte contacten of bedrading. Wat ook het geval is, vervangen is meestal de eenvoudigste en meest betaalbare optie . De locatie van de ontdooiing timer varieert op basis van het model van de koelkast , maar het is altijd een klein doosje met een multi - stekker met randaarde en een draaiknop aan de buitenkant voor handbediening. Verwijder de ontdooiing timer door hem uit de stekker trekken en bepalen het modelnummer om een ​​vervanger te vinden die overeenkomt .

Kan een koelkast waterpas op een ongelijke vloer

? Bij het installeren van een nieuwe koelkast in uw huis , is het belangrijk voor het apparaat vierkant zitten in zijn ontworpen plek. Dat is misschien een eenvoudige taak zijn als de vloer ongelijk is of heeft putjes of dalen als gevolg van de vorige koelkast . Zelfs als de vloer niet vlak is , kunt u de koelkast waterpas met behulp van een van de verschillende methoden . Verstelbare voetjes Vr

Meer dan ooit