Home & Garden >> Huis Tuin >> Home Appliances >> koelkasten >> Content

Wat is de R-waarde van isolatie op een koelkast

? Isolatiemateriaal belemmeringen die warmte en koude te voorkomen dat die in dezelfde ruimte. R - waarden te maken met het vermogen van een materiaal om warmte te weerstaan ​​. Met een koelkast , isolatiematerialen helpen om warmte uit het interieur ruimtes houden . Andere factoren , zoals vocht en condens , beïnvloeden welke soorten isolatiemateriaal zal werken in een koelsysteem . Koelkast Isolatie

Koelkast isolatiematerialen werken op vrijwel dezelfde manier als andere vormen van isolatie in dat ze helpen de temperatuur op peil te houden in een gesloten ruimte. In feite , de isolatie die de lijnen van de muren en kasten van een koelkast te houden interieur gebieden koud. Urethaanschuim en glasvezel zijn de meest gebruikte koelkast isolatiemateriaal .

Algemeen isolatiematerialen dragen R - getalswaarde die vermogen van een materiaal om warmte te voorkomen doorstromende geven . R - waarden lopen van R - 7 R - 50 met de hogere waarden die de sterkste hittebestendigheid . . Het soort materiaal , de dikte en de dichtheid te bepalen zijn hittebestendigheid capaciteit
Functie

De koude omstandigheden aanwezig zijn binnen koelkasten hebben de neiging om op natuurlijke wijze de productie van vocht en condens - vooral bij verhitting of warme lucht in contact komt met kast , muur en voedsel oppervlakken. Vocht en condens te ontwikkelen als warme en koude lucht moleculen te combineren. Omdat warme lucht moleculen te koelen , geven ze water dampen . Deze dampen verschijnen als condens op blootgestelde oppervlakken .

Vocht en condensatie optreden als warmtegeleider , waardoor vochtige , blootgestelde oppervlakken natuurlijk absorberen en de warmte . Dus , koelkast isolatiematerialen hebben een tweeledig doel in termen van warmte buiten te houden en het voorkomen van condensvorming .
Thermische weerstand Factors

R - waarde ratings voor isolatie overwegen thermische weerstand vermogen van een materiaal per vierkante centimeter van materiaal. Polyurethaan schuim isolatie , in het bijzonder draagt ​​een R - waarde van R - 7 R- 8 per vierkante inch . En terwijl een R - 7 en R 8 - waarde binnen het bereik van R - getalswaarde daalt vrij laag , het vocht en condensatie factoren die met koelsystemen werkt het beste als een lagere waarde isolatiemateriaal . Deze tendens in de richting van vocht en condens heeft de neiging om elke isolerende werking in de gevallen waarin een materiaal heeft te hoog van een R - waarde tegen te gaan .
Effecten

polyurethaanschuim en glasvezel materialen hebben de neiging om val luchtmoleculen binnen hun texturen. Deze eigenschap zorgt voor een efficiënte koelkast isolatiemateriaal . Lucht , in en van zichzelf , geen warmte te geleiden zeer goed, zodat deze materialen creëren een natuurlijke barrière tussen koelkast componenten en de buitenlucht omgeving . Aangezien metalen materialen geleiden de warmte vrij gemakkelijk , de lucht barrière gecreëerd binnenin de koelkast isolatiematerialen reflecteert de warmte transfers die via koelkast muurvlakken komen . Hoe minder warmte die een koelgedeelte het minder gaat het systeem zal moeten werken aan een koude omgeving te behouden .


From:http://tuin.98905.com/home-appliances/refrigerators/1002055527.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.