Home & Garden >> Huis Tuin >> Home Appliances >> Andere Huishoudelijke Apparatuur >> Content

De beste Furnace Filter voor tabak rook geur

Tabaksrook bevat meer dan 4000 verbindingen , ten minste 40 van die bekende carcinogenen , volgens de Amerikaanse Consumer Product Safety Commission . Naast de minuscule deeltjes die uw gezondheid kunnen schaden , sigarettenrook bevat ook gasvormige verontreinigingen die een onaangename geur kunnen achterlaten in uw huis. Terwijl het elimineren van tabak geuren volledig kan moeilijk zijn , kan de juiste oven filter helpen om tabak-gerelateerde geuren te verminderen en de luchtkwaliteit in uw huis . Tabaksrook Componenten

Tabaksrook bestaat uit zowel fijne deeltjes en gasvormige verontreinigingen . De fijne deeltjes in rook vormen ernstige gezondheidsrisico's , en kan astma irriteren en bijdragen tot long-of hart-en vaatziekten . Een typische oven filter is zo gemaakt dat deze deeltjes , maar deze filers significant verschillen in hun effectiviteit . De geur in tabaksrook komt van verontreinigende gassen , geen deeltjes . Zelfs de meest effectieve traditionele oven filter kan niet val verontreinigende gassen . Dat betekent dat een standaard oven filter zou kunnen helpen bij de bescherming van uw gezondheid, maar doet weinig om de onaangename geur geassocieerd met tabaksrook te pakken .
Filters voor geuren Tabak

tabak geuren te elimineren , kijk voor gasfase- filters in plaats van de standaard vezelig filters . Gasfase filters werken door ofwel adsorptie of chemiesorptie . Adsorptie filters bevatten een laag geactiveerde koolstof of ander absorptiemiddel om verontreinigende gassen vangen . Chemisorptie filters bevatten een Sorbens dat een chemische reactie met tabaksrook ondergaat , transformeren van verontreinigende stoffen in de rook in onschadelijke stoffen zoals kooldioxide of waterdamp . Gasfase filters zijn veel minder vaak voor dan vezelachtige filters voor residentiële ovensystemen , volgens het Amerikaanse Environmental Protection Agency , en niet allemaal zijn ontworpen om tabak geuren te verwijderen . Deze filters hebben ook een relatief korte leven en moeten vaak worden vervangen om te voorkomen dat ze het vrijgeven van geuren terug in de lucht . Raadpleeg een HVAC- professional voor hulp bij het kiezen van een gas - fase filter systeem die val tabak geuren en zal werken met uw verwarmings-en koelinstallaties .
Combinatiefilters

combinatie deeltje en gasfase filters helpen zowel deeltjes en geurtjes tegen tabaksrook filteren in een enkele stap . Deze filters bestaan ​​uit lagen geïmpregneerd media , zoals vezelachtige platen bekleed met koolstof , aluminiumoxide of ander sorbent . Zoals gas - fase filters , deze geïmpregneerde filters hebben een relatief korte levensduur en moeten regelmatig vervangen om geuren te verwijderen .
Particle Filters

Typisch , gasfase- filters moeten worden gebruikt met traditionele roetfilters . Het roetfilter vangt niet alleen schadelijke deeltjes om uw gezondheid te beschermen , maar houdt deze deeltjes van invloed zijn op de prestaties van de gasfase filter ook . Bijvoorbeeld , kan een roetfilter worden geplaatst op lucht terugkeer grills , met de gasfase filter geïnstalleerd verder langs de retourleiding lijn . Bij het kiezen van een roetfilter, aandacht besteden aan de minimale efficiëntie rapportage waarde . Hoe hoger de MERV , hoe effectiever het filter in staat om kleine deeltjes , zoals die in tabaksrook vangen . Traditionele oven filters zijn voorzien van een MERV waarde tussen 1 een 4 , volgens de EPA , en alleen de grootste deeltjes van stof en huidschilfers te vangen in de lucht. Een MERV rating van 10 betekent dat het filter vangt ten minste 50 procent van de deeltjes meet 1 tot 3 micron , volgens de Lawrence Berkeley National Laboratory . Een MERV 16 filter vangt 95 procent van deze deeltjes , met inbegrip van kleine deeltjes gevonden in tabaksrook .
Bronbedieningsscherm

Zelfs de beste oven filters kan alleen zo veel te controle tabaksrook in de woning . De beste manier om tabak geuren en slechte kwaliteit van de binnenlucht te elimineren is om de bron van deze geuren te elimineren en ventileer uw huis met frisse buitenlucht , volgens de EPA . Overweeg buiten roken en vragen de gasten om sigaretten buiten te houden om onaangename geurtjes in huis te voorkomen.


From:http://tuin.98905.com/home-appliances/other-home-appliances/1002008014.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.