Home & Garden >> Huis Tuin >> Home Appliances >> Vaatwassers >> Content

Routineonderhoud op Maytag Vaatwassers

Dag na dag , de vaatwasser chugs onvermoeibaar weg , het verlichten van huiseigenaren van de gevreesde afwas klusjes . Zoals bij elk apparaat , maar de Maytag afwasautomaat een weinig aandacht van tijd tot tijd . Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat de vaatwasser werkt op zijn best voor een langere periode van tijd. Een onderhouden Maytag vaatwasser biedt een verbeterde energie-efficiëntie en minder onverwachte pannes dan unmaintained eenheden . Goede werking

Proper vaatwasser operatie is cruciaal voor het behoud van een vaatwasser. Het niet goed functioneren procedures te handhaven kan de vaatwasser beschadigen , wat resulteert in dure reparaties . Maytag adviseert huiseigenaren alleen detergenten die bestemd zijn voor de vaatwasmachine . Andere zeep zijn niet geschikt voor de vaatwasser gebruik omdat ze een kleverige schuim dat de vacht van de interne vaatwasser onderdelen of kan leiden tot een overloop van schuimend water . Gerechten moeten worden gemarkeerd als veilig voor gebruik vaatwasser en adequaat geladen. Zachte kunststoffen kunnen smelten of losse voorwerpen kunnen vrij draaien in de eenheid , waardoor schade aan de interne onderdelen van de vaatwasser . Maytag vaatwassers vereisen een heet water temperatuur tussen 120-140 graden om gerechten adequaat te schuren en ontsmetten van de vaatwasser .
Schoonmaken

De buitenkant behuizing van de vaatwasser is gemakkelijk te reinigen met warm water en een mild afwasmiddel . Vaatwasser interieurs zijn ontworpen om zelfreinigend zijn, automatisch schuren voedselresten uit de interne componenten en kanaliseren vuil in de afvoer systeem . Indien deze niet vaak gebruikt wordt, kan de binnenkant van de vaatwasser geuren afgeven . Maytag beveelt aan dat de eigenaar giet baking soda in het wasmiddel beker en lopen het apparaat via de wascyclus om geuren te verwijderen . Ontroesten reinigingsmiddelen zijn verkrijgbaar in vele supermarkten en reinigingsmiddeltoevoer verkooppunten, maar het product moet een specifiek label voor de vaatwasmachine .
Algemeen onderhoud

verloop van tijd , voedsel deeltjes en sediment afzettingen van hard water kan de filter verstoppen en sproeiarmen . Afhankelijk van de frequentie van het gebruik en het gehalte aan mineralen in het water , kan het nodig zijn de vaatwasser worden gereinigd. De afvoerfilter bevindt zich onderin de vaatwasser Maytag bad onder de onderste sproeiarm . De sproeiarmen bevatten kleine gaatjes waaruit water spuit . Deze gaten verstopt raken met kalkaanslag . De sproeiarmen zijn uitneembaar en kunnen worden geweekt in warm witte azijn om de afzettingen te verwijderen . Poke de kleine gaatjes met een dunne draad aan de klompen te verwijderen .
Mechanisch Onderhoud

Een van de meest voorkomende problemen met vaatwassers is deur lekken tijdens werking van de unit . Routine-inspectie van de rubberen afdichting rond de deur en vervanging als dat nodig is zal dit probleem te voorkomen . Maytag levert vervangende onderdelen voor bepaalde modellen. De afvoerslang moet elk jaar worden gecontroleerd op knikken . Als de vaatwasser wordt opgeslagen in een onverwarmde plaats , moet al het water worden verwijderd uit de slangen en kleppen.


From:http://tuin.98905.com/home-appliances/dishwashers/1002053270.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.