Home & Garden >> Huis Tuin >> Home Appliances >> airconditioners >> Content

Mijn Air Conditioner Drain Pan is gestopt up

Problemen met uw airconditioner altijd lijken voor te komen op de heetste dagen van het jaar , wanneer het apparaat het meest nodig is. Een verstopte afvoer pan is meestal het gevolg van een verstopping in de afvoer lijn , niet per se een blokkade in de pan zelf . De opvangbak en lijn zijn beide verantwoordelijk voor het overbrengen van water in de airconditioner buiten . Echter, als ze slecht werken , kan een lekkende puinhoop leiden . Drain Pan Functie

airconditioners produceren veel condensatie. Vocht opbouwt binnen hen wanneer warme lucht interfaces met de verdamper die droogt en koelt de lucht voordat het filteren weer naar buiten . De meeste airconditioners zijn uitgerust met een condensatie pan , of opvangbak , die het water verzamelt als het druppelt uit de spoel . Van daar , een afvoerleiding uitmondt water uit de pan op een externe drain . Maar wanneer de lijn klompen , het zorgt ervoor dat het water in de afvoerbak te morsen over en lekken uit de airconditioner .
Klomp Locatie

A gestopt - up afvoer pan bijna altijd toegeschreven aan een obstructie in de afvoerleiding in een gebied dat bekend staat als de val . De val is de locatie langs de afvoerleiding met een lichte buiging . Door zijn kromming , een kleine hoeveelheid water dat grote concentraties van vuil, stof en minerale afzettingen bevat hangen binnen, en uiteindelijk het residu tandvlees gewoon , tenzij het is weggespoeld .
Klomp Removal

Wanneer u gemakkelijk toegang tot de afvoerleiding , kunt u proberen om de verstopping te verwijderen en reinig de afvoerleiding en pan . De afvoerleiding is meestal een PVC-buis of plastic slang die hecht aan uw airconditioner en rent naar buiten of naar een andere grote afvoerleiding voor het huis. Schakel de airconditioner , en maak de afvoerleiding . Reinig de lijn met water uit een tuinslang of perslucht om de doorgang volledig wissen . Spoel het systeem altijd uit in het toestel om daarbuiten te voorkomen dat water in uw huis. Vlissingen wist ook weg het resterende water in de opvangbak en snel luidt het door de afvoerleiding . Neem contact op met een airconditioner specialist om de afvoer te spoelen , en het reinigen van de pan wanneer de lijn is niet toegankelijk.
Preventie

Een manier om uw afvoerleiding te voorkomen en pan raakt verstopt is om het schoon minstens een keer per jaar . Laat uw airconditioner jaarlijks onderhouden door een specialist die de afvoerleiding kan inspecteren en pannen en aanpak van de mogelijke problemen voordat ze erger worden . Als u niet wilt dat om iemand te betalen om uw airconditioner jaarlijks onderhouden, gebruiken airconditioner condens tabletten verkregen uit een bouwmarkt te vinden . De tabletten helpen om gespuis en puin die zich ophopen in de pan te elimineren , die uiteindelijk kan blokkeren de afvoerleiding . Plaats een tablet direct in een pan . Het werkt voor ongeveer zes maanden voordat je nodig hebt om het te vervangen door een nieuwe .


From:http://tuin.98905.com/home-appliances/air-conditioners/1002051341.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.