Home & Garden >> Huis Tuin >> Home Appliances >> airconditioners >> Content

Hoe airconditioners en Warmtewisselaars Werk

Terwijl airconditioners en warmtewisselaars een losse overeenkomst in dat ze beide te beperken warmte zou kunnen hebben, de methode om dit te doen is heel anders. Airconditioners werken door het gebruik van een koelmiddel die vorm verandert van vloeibaar naar gas terug als het vordert door een serie apparaten . Een warmtewisselaar heeft geen behoefte aan een koelmiddel , in plaats daarvan gebruik van een eenvoudig ontwerp dat veel oppervlak volume om het doel van het verminderen van de warmte te bereiken creëert . Airconditioners

De airconditioning proces is bekend bij velen, met raampartijen en centrale luchtsystemen een alomtegenwoordige aanwezigheid in veel huizen en bedrijven over de hele wereld. Door het gebruik van een koelvloeistof , wordt warme lucht genomen uit een kamer , gekoeld , ontvochtigd vervolgens geïnjecteerd terug in de kamer . Naast het koelmiddel , de belangrijkste onderdelen van een airconditioner is de compressor , condensor en verdamper , die allemaal samenwerken om te fietsen en te transformeren het koelmiddel .
Koelproces

het vermogen van koelmiddel , bekend als freon , opnieuw te veranderen van een vloeibare naar gasvormige toestand terug is in het hart van de airconditioning proces . Een compressor circuleert koelmiddel in een gesloten circuit van een verdamper en een condensor maken van de natuurlijke koeling eigenschap van het koelmiddel te verwarmen lucht uit een kamer te trekken en doorgeven op spoelen , ook gevuld met freon , waardoor de luchtkoeling in de proces . Een deel van de warme lucht naar buiten wordt gestuurd terwijl de rest , nu koel en comfortabel , is terug in de kamer geventileerd .
Warmtewisselaars

Hoewel warmtewisselaars worden vaak gevonden in industriële omgevingen , de menselijke longen zijn een goed voorbeeld van het principe betrokken in actie . Het basisidee is om warmte van een vloeistof of gas naar een andere zonder dat de twee te mengen . In het algemeen , het doel is om af te koelen een van de stoffen neer van een oververhitte toestand , na gebruik , in een soort van productie-of industriële processen . Met een warmtewisselaar , de sleutel is beweging en de oppervlakte .
Heat Diffusion

Een warmtewisselaar is typisch een unit met twee kamers gescheiden door een muur. De meest voorkomende oppervlak de twee kamers delen , hoe effectiever de warmtewisselaar zullen afkoelen van de hete vloeistof . Een gemeenschappelijk plan is om twee pijpen naast elkaar hebben , snaking heen en weer . Een vloeibare , soms water wordt gepompt in een kamer . Aangezien koudemiddel niet wordt gebruikt voor de koeling , de vloeistof veronderstelt kamertemperatuur, wat is veel koeler dan de hete vloeistof in de andere kamer . Warmte verspreidt tussen de twee tot een gemeenschappelijke temperatuur is bereikt.


From:http://tuin.98905.com/home-appliances/air-conditioners/1002051024.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.