Huis Tuin

Huis Tuin

# >> Huis Tuin >  >> Home Appliances >> airconditioners >>

Wat is de procedure voor het controleren van de koudemiddelvulling

Voor een airconditioning of koeling systeem te laten werken , moet het koudemiddel dat kan worden gecomprimeerd en vervolgens uitgebreid en verdampt tot een verdamperspiraal chill voor koeling bevatten . Hoewel een koelsysteem maakt geen gebruik koudemiddel , zoals brandstof, kunnen gaan lekken en veroorzaken problemen met het systeem. Van tijd tot tijd je nodig hebt om het koelmiddel te controleren om te zien of het moet worden opgeladen met meer gas . Maar voorafgaand aan het controleren van het koudemiddel moet u een paar andere taken te doen . Controleren op symptomen

Kijk voor symptomen bij uw koelsysteem dat de mogelijke behoefte aan een koelmiddel zou aangeven . In een airconditioner , kan het zijn dat de verdamper bevriest omhoog vanwege de lage niveaus van koudemiddel . U kunt ook merken dat de lucht uit je registers blazen is niet zo cool als het zou moeten zijn . Voor een koelkast of andere koude opslag apparaat , merk je voedsel ontdooien in het vriesvak of een gebrek aan koeling in het algemeen.
Controleren op lekken

Neem een koelinstallatie servicemonteur die gespecialiseerd is in het omgaan met en het opladen van koudemiddel . Zij zullen over het juiste gereedschap om te controleren op lekken in uw systeem . Een lekdetectie inrichting die door deze professionals kunnen zelfs de kleinste lek leidt tot een 1/2-oz koudemiddel verlies per jaar zijn. Als er een lek is , dan is het koelmiddel moet worden hersteld zonder dat het vrij te geven in de atmosfeer . Dan zal het lek gerepareerd moeten worden voorafgaand aan het opladen .
Verzamel Gereedschap

Controle van het koelmiddel niveau in uw airco of koelinstallatie vereist een speciale set van gereedschappen . De standaard uitrusting voor het testen van de laadtoestand van koelmiddel is een set van de meters en een spruitstuk. Deze tools haak in het koelmiddel vullijnen en geven de hoeveelheid druk in de lage en hoge drukzijde van het systeem . Deze uitlezing zal u vertellen hoeveel koudemiddel is in het systeem . Je moet de juiste set meters gebruiken voor uw specifieke type koelmiddel , omdat ze elk specifiek meter lezingen vereist .
Meet Airflow

Voordat u een nauwkeurige lezing van kunt krijgen koudemiddel in uw systeem , met name HVAC-systemen , moet u de luchtstroom over de verdamper te meten. Dit wordt meestal gedaan door het berekenen van de snelheid van de luchtstroom vermenigvuldigd met het oppervlak van de registers . De cijfers worden doorgaans uitgedrukt in kubieke voet per minuut per ton , of CFM /T. De ideale luchtstroom meting moet tussen de 350 en 450 CFM /T.

Pros & Tegens van Swamp Coolers

Swamp koelers , ook wel bekend als adiabatische koelers , werken goed in warme , droge klimaten voor airconditioning . De koelers kost veel minder te werken dan airconditioners, maar vereisen een behoorlijke hoeveelheid onderhoud tijdens de afkoeling seizoen . De koelers voorzien niet in een constante temperatuur gedurende het seizoen , omdat de buitenlucht temperatuur en vochtigheidsgraad invloed

Meer dan ooit