Home & Garden >> Huis Tuin >> Home Appliances >> airconditioners >> Content

Juiste Ducting voor Swamp Coolers

adiabatische koelers zijn ook bekend als " moeras koelers , " een systeem voor woningen en gebouwen die vocht afgeeft om de lucht te koelen. Deze methode van koeling is populair in het droge klimaat van het zuidwesten van de Verenigde Staten . De bestaande leidingen voor conventionele verwarming, ventilatie en airconditioning kunnen werken voor moeras koelers , afhankelijk van de grootte van de ruimten . Voor efficiëntie , moet u een vergroting van de leidingen of te reduceren tot een raamopening , afhankelijk van de kubieke meter van de ruimte en de grootte van de koelunit . Grootte

Swamp koelers hebben meer volume van de luchtstroom dan een conventionele airconditioner omdat moeras koelers produceren warmere lucht toevoer . Het kanaalsysteem moet het toegenomen volume van de lucht geblazen in het huis te behandelen . Eerst moet je de juiste koeler te bepalen. Verdeel de kubieke meter van de ruimte die u wilt koelen door twee voor de benodigde kubieke voet per minuut ingeblazen lucht in uw huis om de juiste koeler te bepalen. De formule voor een 1500 vierkante voet naar huis met plafonds 8 meter hoog berekent als 1500 x 8 = 12.000 kubieke meter en vervolgens 12.000 /2 = 6000 cfm . U krijgt een moeras koeler nodig hebt met 6000 cfm . Voor koelers 4500 cfm of kleiner , gebruik 18 " kanalen , 20 " tot 5500 cfm en 24 " voor 6500 cfm .
Installatie

Woningen met gangen en meerdere slaapkamers nodig kanaalinbouw voor moeras koelers . Installateurs veelgebruikte down- stroom moeras koelers op daken te stromen door leidingen . Stromende lucht via kanalen van de grond gemonteerde horizontale eenheden maakt het onderhoud makkelijker met minder kans op lekkage op het dak .
Veiligheid

Het openen of sluiten van vensters regelt de temperatuur en vochtigheid . Up - kanalen installeren in het plafond goed zal dit afvoeren het gebied waar het openen van ramen een beveiligingsprobleem kon presenteren . Up - kanalen vrij warme lucht naar de zolder en laat de koele lucht uit het moeras koeler inch U kunt extra zolder ventilatie nodig voor deze methode van duct installatie .
Kleine eenheden

Swamp koelers afhankelijk van droge buitenlucht . Tijdens de warme en benauwde weer, de koelers blazen in hete, vochtige lucht, die een muffe geur kan uitzenden via de luchtkanalen in het huis . Kleine oppervlakken hebben het voordeel van het installeren van een kleine eenheid in een venster om gekoelde lucht te blazen direct in een kamer. Compacte huizen misschien niet leidingen nodig en kan koel te houden met centrale locatie installaties.


From:http://tuin.98905.com/home-appliances/air-conditioners/1002006745.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.