Home & Garden >> Huis Tuin >> Hobbies >> meubels maken >> Content

Afronding Inleg voor Hout Projecten

Hout inleg een aangepaste en gedetailleerde kijk op een vloer en meubilair project . Het creëren van de inlay is een moeilijk en tijdrovend proces van het aanbrengen van de twee stukken perfect . Ronde inlays vereisen precieze afronding van de interne en externe stuk naar eventuele onregelmatigheden en hiaten die niet zal toestaan ​​dat ze goed passen te voorkomen . Ontwerp

ontwerpen van een ronde inleg vereist dat u de binnendiameter van de buitenkant inlay overeenkomen met de buitendiameter van de binnenkant inlay precies . De twee moeten zo dicht mogelijk zijn om de goedkeuring van de stukken te minimaliseren. U kunt altijd de afronding van de twee stukken aan te passen door het verwijderen van het product om een ​​strakke pasvorm , maar je kunt nooit meer hout toe te voegen aan de stukken .
Receiving Inlay

het creëren van het ontvangende deel van een inlay moet u materiaal van hetzelfde formaat te verwijderen als uw inleg stuk . Voor kleine stukken hout zoals meubels , kunt u een schrijver te gebruiken met radius arm waarmee je de gewenste positie in het midden en ritsen een perfecte ronde inlay merk . Vervolgens gebruikt u een beitel , schrijver of mes om het hout uit het binnenste deel van de schrijver te verwijderen . Voor grotere projecten zoals houten vloeren , een spijker plaatst u in het midden en knip het materiaal met een verstekzaag of router aangesloten op een plank genageld aan het middelpunt , het begeleiden van het in een cirkel .
< br >
interne inlay stuk

U maakt de interne inlay stuk door ofwel het creëren van de omtrek met behulp van een vast middelpunt of het creëren van een sjabloon uit de bestaande ontvangende inlay . U kunt een sjabloon maken door het plaatsen van een stuk wit of transparant materiaal over de inlay en het opsporen van de uitsparing . Knip de sjabloon en teken de buitenrand op de interne inlay materiaal. Met behulp van een middelpunt en strijkorkest , maken de ronde inlay dezelfde diameter of iets kleiner dan de buitenste inlay.
Fit

Afronding zowel de interne als externe inlay materialen dienen worden gedaan in kleine stappen , omdat het verwijderen van te veel materiaal zal de inlay ruïneren . Voor kleine inlays , gebruik dan een schuurblok of schuurmachine om langzaam te verwijderen hout terwijl continu het afronden van de inlay om het uniform te houden . Grotere inlays vereisen een schuurblok voor kleine aanpassingen of een router of boor schuren bit voor grotere aanpassingen .


From:http://tuin.98905.com/hobbies/furniture-making/1002000022.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.