Home & Garden >> Huis Tuin >> Garden & Lawn >> moestuin >> Content

Wanneer naar Potatoes Pull

? Aardappelen zijn knollen , de opslag organen van aardappelplanten . Ze groeien onder de grond , onder de groeiende planten . De knollen winkel zetmeel en suiker verzameld uit de fotosynthese van de groeiende planten . Het zijn levende organismen die zuurstof en specifieke milieu- omstandigheden nodig om te overleven . Aardappelen worden getrokken , of geoogst , op verschillende tijdstippen , afhankelijk van hoe ze worden gebruikt , de weersomstandigheden en de groeicyclus van de planten . Aardappelteelt

Wanneer aardappelen , oogsttijd trekken , is afhankelijk van een aantal factoren , zoals de timing van het planten , type aardappelen worden geteeld en weersomstandigheden . Aardappelen worden meestal geplant in het voorjaar een of twee weken na de laatste vorst datum wanneer de bodem is minstens 45 graden Fahrenheit , maar niet warmer dan 70 graden . Plant aardappelen in diepe geulen , in brede , diepe verhoogde bedden of in draad vaten met compost of gehakseld stro opgesteld rond de basis van de groeiende loof . Een typisch groeiseizoen is 5-6 maanden van plantaardige en gebladerte groei , wanneer het seizoen verandert in de late herfst en de veranderingen van zomer blad prompt en stam afsterving . Ongebruikelijk nat weer kan aandoeningen , evenals planten die te dicht bij elkaar om voor voldoende luchtcirculatie zijn veroorzaken .
Vroege aardappelen

Vroege aardappelen zijn onvolwassen knollen geoogst voordat ze volledig zijn ontwikkeld . De aanwezigheid van bloemen geeft vroege eetbare knollen . Ze hebben een lager gehalte aan zetmeel, dunne huiden en witter , scherper vlees dan volwassen aardappelen . Vroege aardappelen vereisen speciale behandeling en opslag , omdat ze gemakkelijk te kneuzen en breken de huid , in de war brengen hun uiterlijk en waardoor ze meer vatbaar voor rot . Vroege aardappelen moeten handmatig worden gegraven met een troffel of zeer voorzichtig met een pitch vork , vanaf de buitenrand van de groeiende sector . Ze hebben een kortere houdbaarheid dan volwassen aardappelen vanwege hun dunnere huid , waardoor ze makkelijker te beschadigen en makkelijker te snel uitdrogen , dus ze moeten worden gegeten snel na de oogst . Ze kunnen alleen worden opgeslagen voor zeer korte periodes met voldoende luchtcirculatie in een koele , donkere omgeving . Oogst vroege aardappelen halverwege het seizoen , ongeveer 45 dagen voor het einde van het groeiseizoen .
Rijpe Aardappelen

Rijpe aardappelen worden geoogst op het einde van het groeiseizoen wanneer aardappelplant bladeren geel en verdort . Heeft volwassen aardappelen niet in de grond langer dan twee weken na planten zijn gestorven of ze zal niet goed opslaan . Als planten groeien nog steeds krachtig dicht bij vriesweer , kunnen tuinders snel volwassenheid te stimuleren door het trimmen van bladeren en stengels met een onkruidsnoeischaar .
Succesvolle opslag

Zodra u aardappelen trek , vooral als het een grote oogst , de opslag is een grote overweging . Gentle graaf-en overslag van aardappelen is nodig om schade of het breken van de huid te voorkomen . Probeer niet te zwaar beschadigd aardappelen op te slaan ; ze koken in plaats van te riskeren rotte aardappelen . Droog , of genezen , pas geoogste aardappels voor 2-3 weken , bedekt met kranten , in een gebied met een hoge luchtvochtigheid , maar niet overmatig vocht . Na uitharding , winkel aardappelen in een donkere , droge plaats tot aan gebruik .


From:http://tuin.98905.com/garden-lawn/vegetable-garden/1002050387.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.