Home & Garden >> Huis Tuin >> Garden & Lawn >> moestuin >> Content

Hoe om organisch groeien Sojabonen

Sojabonen zijn een peulvrucht vinden in veel voedingsmiddelen als vervanger van vleesproducten. Sojabonen groeien voornamelijk in zuidelijke of westelijke delen van de Verenigde Staten, maar kan elders worden geteeld waar geschikte klimaten bestaan. Sojabonen zijn een struik bonen soortgelijke naar Lima of pinto bonen . Met behulp van biologische methoden , zoals compostering van meststoffen en helper bugs om ongedierte kun je sojabonen nature groeien met weinig moeite te beheersen . Wat je nodig hebt
Tractor
Tiller implementeren
Kunstmest
Seed strooier implementeren
Overhead irrigatie
gehechtheid Maaier
Lady bugs
Grasshoppers
Compost
mulch of Veenmos
Toon meer instructies
1

Start een compostbak aan het begin van de lente. Gebruik gedroogde bladeren , twijgen , plantaardige kladjes, krant , gemaaid gras en bloemen blijft als materiaal om te zetten in compost . Houd de compost verhouding drie delen drogen op een deel nat materiaal om een ​​goede compostering handhaven . Kopen van 2

Meng de compost per dag als je meer etensresten en ander organisch materiaal toe te voegen . Toen de veld onmiddellijk zal de compost ook bereid . Kijk voor pluizige leem in plaats van gecomposteerd kladjes om u te vertellen wanneer het composteren is voltooid .

Till 3 de grond met de rototiller werken de oude kuilvoer , onkruid en vegetatie in de grond drie maanden voorafgaand aan de eerste vorst van uw omgeving . Dit breekt verdichte bodem , verdeelt mineralen en voedingsstoffen en laat de plant nog worden gebruikt als verdere meststof .
4

Bedek de grond met compost . Tot de grond om de compost te werken in de bodem. Zorg ervoor dat de compost en grond worden grondig gemengd .
5

Plant sojaboonzaden in rijen 1 centimeter diep met rijen afstand 2 meter uit elkaar . Vermijd over- zaaien , omdat de meeste van de zaden ontkiemen . Stel de zaden ongeveer 2 centimeter van elkaar . Soja planten gemiddeld 2 ½ meter hoog op de vervaldag .
6

Leg een laag mulch of veenmos over het gewas . Dit zal helpen de zaden te beschermen tegen opgegraven , en vocht vast te houden in de bodem .
7

Water het gewas regelmatig . Als het regent in een periode van 24 uur voordat u van plan om water af te houden als de natuur al het gewas heeft bewaterd .
8

Kijk het gewas . Wanneer de planten bereiken 3 cm in hoogte te verwijderen om de andere planten , zodat de afstand is 4 centimeter tussen de planten . Dit helpt de overlevende planten groeien gezonde wortels.
9

Handhaaf de grond door wieden en het controleren van het gewas tijdens het groeiseizoen . Sojabonen nemen tussen de 75 tot 100 dagen van ontkiemen tot de oogst . Kijk voor gaten en ontbrekende blad delen om mogelijke plagen te geven .
10

Controleer het gewas als de planten rijpen. Voel de pods voor een stevige bonen binnen . Als de bonen zijn stevig maar niet hard de pod is klaar om te plukken . Oogst het gewas vóór de peulen geel.


From:http://tuin.98905.com/garden-lawn/vegetable-garden/1002050111.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.