Home & Garden >> Huis Tuin >> Garden & Lawn >> bodem >> Content

Hoe te Compost Alpaca mest

Alpaca's zijn nog steeds zeldzaam in Noord-Amerika , maar de boeren steeds schat deze Zuid- Amerikaanse inheemse bevolking om hun rijke , zachte wol . Makkelijk te verhogen , alpaca's zijn ongeveer de helft van de grootte van hun meer bekende neven , lama's . Als je alpaca's te verhogen - of wonen in de buurt van een alpaca boerderij - kunt u genieten van een ander voordeel van deze interessante dieren , het draaien van hun mest in bruikbare compost in slechts 120 dagen . Alpaca's hebben de neiging om uitwerpselen achterlaten in 1 of 2 specifieke gebieden , waardoor het gemakkelijk is om mest te composteren verzamelen. Wat je
platte bodem shovel
Kruiwagen of tuin wagen
Compost bin ( optioneel ) op Alpaca beddengoed
Waterslang
Tarp
nodig Andere composteerbare materialen ( optioneel )
Toon Meer instructies

schop 1 van de alpaca mest met een platte bodem schop. Verzamel ze in een kruiwagen of tuin wagen . Kopen van 2

Dump de mest op een site gelegen ver weg van stromend water , grondwater en de accommodaties lijn ( zie Waarschuwingen ) . U kunt losjes stapelen uw compost of beperken in een voorbereid compostbak .

Schep 3 tot beddengoed de alpaca's ' op dezelfde manier . Combineer het op de stapel . Beddengoed , zoals oude stro of hooi , zal de nodige koolstof toe te voegen aan de stikstofrijke mest en versnellen het afbraakproces door de micro-organismen die in het mengsel . Streven naar een mix van ongeveer 1 deel beddengoed op 3 delen mest .

Verder
4 voegen mest en strooisel in lagen . Een losse composthoop moet 6 tot 15 meter breed aan de basis, 3-8 meter hoog en ongeveer kegelvormige .
5

Bedek de paal met een zeil . Dit zal vertragen het drogen en afvalmateriaal
6

Controleer het vochtgehalte van uw composthoop . ; bij het ophalen van een handvol van het materiaal , moet u in staat om squeeze out een paar druppels vloeistof. Water toe te voegen aan een droge stapel ; Als de stapel te nat is , voeg meer beddengoed of laat het zitten onbedekt . Controleer de stapel regelmatig , zelfs dagelijks bij warm weer .
7

Verwijder het zeil en draai de paal met een schop ten minste wekelijks . Dit proces belucht de compost , waardoor de microben te ademen . De compost is klaar voor gebruik als het donker bruin en kruimelig , met een aardse geur .


From:http://tuin.98905.com/garden-lawn/soil/1002049966.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.