Home & Garden >> Huis Tuin >> Garden & Lawn >> bodem >> Content

Kan Meststoffen Neem Wateren

? Bijna iedereen die geïnteresseerd is in het verbeteren van hun gazons en tuinen begrijpt het basisconcept achter meststoffen. Ze verrijken de bodem die planten , grassen en voedingsgewassen moeten krachtig groeien . Ze bestaan ​​voornamelijk uit stikstof, fosfor en kalium , die ook worden genoemd macronutriënten . Een ongelukkige voorval , is echter dat teveel meststoffen af kan lopen van de bodem als het regent en worden uitgevoerd in vijvers, rivieren , beken , meren en oceanen , waar ze potentieel schadelijk voor de ecologie. Meststoffen

Organische meststoffen zoals dierlijke mest zijn gebruikt voor eeuwen voor de groei van planten en oogsten te verbeteren. Ze zijn over het algemeen goedaardig om de algemene ecologie , maar, en zijn sterk verdund als ze weglopen van velden wanneer het regent . Anorganische , of - chemische basis , meststoffen hebben een geschiedenis die dateert pas terug naar de Industriële Revolutie , toen ze voor het eerst gesynthetiseerd in laboratoria . Een voorbeeld van een anorganische meststoffen ammoniumnitraat , dat ook rijk is aan organische stikstof .
Runoff

Afvoer van de grond in een gazon of tuin of een perceel van land treedt op wanneer de grond krijgt meer water dan het kan absorberen. Dat water moet ergens heen , en het de neiging om de weg van de minste weerstand zoekt . Omdat het land overwegend zit boven de lokale waterlijn , dat het overtollige water loopt uit het land , geleidelijk aan het maken zijn weg in de richting van watermassa's. Meststoffen die op de bodem de neiging om weg te voeren ook.
Effecten
Algenbloei kan stikken off watermassa's , uitputting van de zuurstof in hen .

Wanneer waterlichamen uiteindelijk worden besmet met een overmaat stikstof overgebleven van chemische meststoffen , een aantal zaken kan leiden . Deze omvatten algenbloei en een overvloed aan onkruid . Beide hebben veel baat bij dat stikstof , en ze kunnen stikken van de beschikbare zuurstof in het water , het doden van vissen en andere zeedieren . Enorme dode zones in lichamen van water, inclusief de Golf van Mexico en Chesapeake Bay , zijn geconstateerd als gevolg van die afvoer , merkt Scientific American.
Preventie

Als u liever - chemische meststoffen , die komen met vele voordelen , probeer een met slow-release stikstof vinden en gebruiken . Dit beperkt de hoeveelheid stikstof die zijn manier om de waterlichamen . Ook ijzer is een goede vervanger voor stikstof en maakt gazons net zo groen als stikstof doet . En nooit snelwerkende meststoffen toe te passen als je weet dat het gaat regenen . Tot slot , probeer te voorkomen dat de toepassing van meststoffen op een glooiende gazons en tuinen .


From:http://tuin.98905.com/garden-lawn/soil/1002049965.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.