Home & Garden >> Huis Tuin >> Garden & Lawn >> bodem >> Content

Wat is Leem in de bodem

? Gezonde gewassen en vegetatie sterk afhankelijk van een gezonde bodem . Gezonde bodem bevat een uitgebalanceerde combinatie en mengsels van de juiste hoeveelheid voedingsstoffen , zuurstof , vocht en organische ingrediënten . Leemachtige grond , vaak beschouwd door de meeste tuinders als de meest evenwichtige en gezonde tuingrond , bevat een combinatie van deze items . Gebruik leemachtige grond bij de voorbereiding van uw tuin voor het planten . Definitie

Leem is geen primaire bodemtype noch is het een soort aarde bodem . Het is een vruchtbare combinatie van de drie grote bodemdeeltjes - klei , slib en zand . In de meeste gevallen , leemachtige grond effectief absorbeert en houdt water . Het heeft verschillende varianten afhankelijk van de zand en klei basis. De hoeveelheid klei en zand in leemachtige bodem is bepalend voor het vermogen om te absorberen en vocht vasthouden .
Kenmerken

lemen hebben een plastic uiterlijk, vooral wanneer vochtig . Ze verschijnen meestal donkerbruin of zwart . Leemachtige grond heeft korrelig of grof uiterlijk dat is zacht en luchtig aanvoelt . Het heeft een losse en rijke uitstraling . Leemachtige grond vormen tot een losse bal toen geperst en brokkelt gemakkelijk door een por van een vinger.
Voordelen

donker , vochtig en poreuze aard Leem heeft uitstekende drainage . Vaak planten woning in bodems die effectief behouden en drainwater zijn gezond en productief . Tuinders vaak op zoek naar goede bodem gekenmerkt door een aanzienlijk vocht van zand , leem en klei . Goede tuin leem biedt het gemak van onderhoud en bodem verwerkbaarheid . De natuurlijke elementen in leemachtige bodem maken het de meest geschikte partner voor het leven van een gezonde plant ecosysteem . Deze natuurlijke elementen bestaan ​​van bacteriën, schimmels en regenwormen . Deze organische bodem bewoners in combinatie fungeren als afbrekers afbreken van plantaardig en dierlijk weefsel om humus te vormen . Humus helpt bij wortels groeien en effectief houdt water en lucht.
Voorbereiding

De meeste tuinen zijn nog niet klaar voor het planten . Het verbeteren van de werkbaarheid van de bodem verbetert het vermogen van een bodem voor de tuin . Voorbereiding van de bodem met de juiste hoeveelheid klei , zand en humus produceert leemachtige grond . Voor nieuwe tuinen , voeg een extra toepassing van humus elk jaar om in te houden vocht . Voeg bodemverbeteraars met een mengsel van 4 tot 6 inch van organisch materiaal in de top 6 tot 12 centimeter van de tuingrond om voedingsstoffen van de bodem houden . Volgens Texas A & M University , moet het ideale bodemmateriaal een combinatie van 2 tot 4 meq per 100 g slib 4 tot 10 meq per 100 g klei 10 tot 100 meq per 100 g en organisch materiaal 150-300 meq per 100 g of .


From:http://tuin.98905.com/garden-lawn/soil/1002049961.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.