Home & Garden >> Huis Tuin >> Garden & Lawn >> bodem >> Content

Is Peat Moss Goed voor tuinen

? Samen met andere vormen van organisch materiaal , zoals compost en mest , is veenmos vaak gebruikt om de vruchtbaarheid en de algemene gezondheid van tuingrond te verhogen . Zoals bij elke bodem wijziging , van toepassing veenmos zorgvuldig en het verkrijgen van een bodemanalyse te leren hoeveel je nodig hebt . Overapplication kan nadelig zijn voor de bodem en de gezondheid van planten zijn. Identificatie

Veenmos wordt gemaakt van de ontleed materiaal gevonden op de bodem van veenmos moerassen . Als het droog is , verandert het in een droge , licht bruin materiaal en wordt verkocht in kwekerijen en tuincentra . Veenmos is een van de meest geschikte vormen van organisch materiaal , omdat het licht en algemeen verkrijgbaar . Veenmos heeft over het algemeen de pH-waarde rond 4,0 . Turf potten worden vaak gebruikt om zaden en transplantatie tuin planten ontkiemen .
Voordelen

Sinds veenmos heeft een lage pH, wordt vaak gebruikt om de bodem-pH te verlagen. Het is een ideale bodemverbeteraar voor planten die zure omstandigheden houden , zoals bosbessen en azalea's . Veenmos is veel minder waarschijnlijk compacter dan compost en kan nog vele jaren in de bodem . Het heeft ook een hoge waterretentie , waardoor het een ideale wijziging voor zandgronden met een snelle afwatering .
Tips voor

Veenmos moeten in tuinaarde worden opgenomen voor een optimaal resultaat . Als boven de grond wordt geplaatst wordt opgenomen, kan het eigenlijk uitdrogen van de bodem omdat het absorbeert vocht in de bodem eronder . Om veenmos toepassing zijn op uw tuingrond , tot hij in de top 4 centimeter van de bodem. Gebruik ongeveer 1 centimeter van veenmos voor de beste resultaten . Sinds veenmos bevat geen voedingsstoffen bevatten , wilt u misschien om het te combineren met andere bodemverbeteraars , zoals mest of compost .
Nadelen

Veenmos kan meer duurder dan andere bodemverbeteraars , afhankelijk van uw nabijheid van een bron . Het bevat heel weinig micro-organismen , die vaak nuttig om de bodem tuin , en geen voedingsstoffen bevatten of hebben de mogelijkheid om ziekten te onderdrukken . Tuinders en onderzoekers blijven discussie over wel of niet veenmos moet worden aangemerkt als een hernieuwbare bron. Veenmos wordt gewonnen uit veen en speelt een cruciale rol in deze delicate wetlands . Milieuactivisten pleiten voor het gebruik van andere bodemverbeteraars als mogelijk om de flora en fauna van veen ecosystemen te behouden .


From:http://tuin.98905.com/garden-lawn/soil/1002049957.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.