Home & Garden >> Huis Tuin >> Garden & Lawn >> bodem >> Content

Wat kan ik toevoegen aan mijn Compost Stapel aan Het rijker

? Of u nu een aanrecht compost container , een draaiende vat in de achtertuin of een schuur - poolzijde , zijn er duidelijke do's en don'ts voor het maken van rijke , voedselrijke humus . Compost , de resten van rottende planten , helpt uw ​​bodem vruchtbaar blijft . Hoe rijker de compost , de meer voedingsstoffen die het geeft aan uw zaailingen . Lucht, warmte en water zijn de beste additieven om compost te maken. Groenen

Hoe groener de stof , hoe beter het breekt en hoe rijker de compost . Als je een salade te bereiden voor uw familie, gooi de toppen van paprika's, tomaten en uien in de compost container samen met theezakjes , koffiedik en eierschalen en moer kaf . Tuinafval breekt ook, maar keukenafval produceren meer van de stikstof .
Air

lucht toevoegen aan een compost palen geeft het de gelegenheid om af te breken en te creëren rijker compost . Plaats uw keuken restjes en kleinere achtertuin afsnijdsels in een commercieel compostvat en draai het . Voor grote palen , gebruik dan een pitch vork aan de Compostables tillen en te verplaatsen ze rond , het creëren van luchtzakken . Master tuinman Ned Conwell blijkt of twee keer per maand zijn stapel
Heat

toevoegen van warmte - . 140-150 graden F - door het houden van uw compost vat of paal op een zonnige plek maakt de kladjes en garnituur breken nog sneller , beveelt Conwell in een artikel over compost do's en don'ts . De warmte doodt ook onkruidzaden dat zou kunnen krijgen in de mix . Een composthoop werkt het best als het minstens 3 kubieke meter. Hoe groter de heuvel , hoe groter de kans van gezonde afbraak van de zaak in het centrum .
Vocht

Natte compost kan niet de lucht die het nodig heeft om het afval af te breken te krijgen producten , maar droog compost helemaal niet ontleden . Houd uw compost vochtig maar niet drijfnat . Keukenafval zijn meestal vochtig genoeg op hun eigen rijke compost te maken, maar het toevoegen van bladeren en tuinafval trekt vocht weg , het vertragen van de afbraak .
Additieven

Voeg 1 kopje 10-10-10 meststof wanneer u mengen de restjes .


From:http://tuin.98905.com/garden-lawn/soil/1002049937.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.