Home & Garden >> Huis Tuin >> Garden & Lawn >> bodem >> Content

De verschillen tussen de bodems

bodem overal anders is, en het begrijpen van de specifieke samenstelling en structuur van uw bodem is cruciaal voor tuinieren succes. Voor de meest nauwkeurige analyse van uw bodem , bestel een bodemanalyse van uw lokale universiteit extensie . Voor kleinere tuinen , kunt u ook een bodemonderzoek kit kopen bij de meeste tuincentra , maar ze zijn niet zo nauwkeurig of grondig als een laboratoriumanalyse . PH van de bodem

Bodems worden vaak onderverdeeld in drie soorten, op basis van hun pH-waarde . Bodems met een pH lager dan 7 worden als zuur , en die met niveaus boven 7 worden aangeduid als alkalisch. Bodems met een pH van 7 worden als neutraal . PH van de bodem bepaalt de beschikbaarheid van voedingsstoffen naar de plantenwortels . Sommige voedingsstoffen zijn oplosbaar bij bepaalde pH , waardoor ze beschikbaar voor planten maakt . Zo kunnen planten in grond met een pH beneden 5,5 hebben calcium , magnesium en fosfor tekortkomingen .
Grondtextuur

Bodemtextuur verwijst naar de grootte van en de ruimte tussen bodem deeltjes . De textuur van de bodem beïnvloedt een verscheidenheid van de andere kenmerken , zoals drainage , airconditioning en bodemerosie , zoals opgemerkt door de Cornell University Cooperative Extension . Bodemtextuur wordt gewoonlijk verdeeld in drie hoofdcategorieën : zand , leem en klei . Zandige bodems hebben grote deeltjes en poriën , terwijl kleigronden hebben zeer fijne deeltjes met weinig ruimte tussen hen. Slib ligt tussen deze uitersten .

Ook hebben gehoord van leemgronden . De term leem verwijst niet naar een specifiek type van de bodem structuur , maar eerder beschrijft bodems met een ideale verhouding van zand , leem-en kleideeltjes .
Bodemstructuur
< br >

bodemstructuur is nauw verwant aan bodemtextuur , maar verschilt licht . Bodemstructuur verwijst naar de vorm van de aggregaten of bodem akker , welke groepen van gronddeeltjes die aan elkaar zijn gebonden zijn . Wanneer bodemdeeltjes bij elkaar komen , ze vormen meestal op bepaalde manieren . Sommige bodemdeeltjes vormen korrelige structuren die koekkruimels lijken , terwijl andere lange platen boven op elkaar zouden lijken. De vier gemeenschappelijke bodem structuren zijn korrelig, platy , hoekig en prismatische . Bodems met een goede akker neiging om open poriën die zorgen voor veel beluchting maar ook genoeg water om planten te voeden behouden hebben .
Gewijzigde Soil

Als uw grond heeft ongewenste kwaliteiten , kun je meestal wijzigen , of meng het met verschillende producten . Integratie van organische stof verbetert het vasthouden van water en beluchting in zware klei of lichte zandgronden . Soorten organisch materiaal bevatten compost , mest en veenmos . Meststoffen worden meestal gebruikt om voedingsstoffen aan te passen , hoewel sommigen misschien ook effect pH van de bodem . In het algemeen , kalk verhoogt de pH van de bodem , en andere producten , zoals elementaire zwavel , turf en aluminiumsulfaat , lagere pH niveaus .


From:http://tuin.98905.com/garden-lawn/soil/1002049936.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.