Home & Garden >> Huis Tuin >> Garden & Lawn >> bodem >> Content

Is Lime Goed voor Bell Pepper Planten

? Veel verschillende soorten paprika's worden geteeld in moestuinen in Noord-Amerika , en paprika rassen zijn enkele van de meest voorkomende . Gemakkelijk te kweken en bruikbaar voor een breed scala aan recepten , paprika's zijn aangepast aan de verschillende klimaten en de bodemgesteldheid . Maar pH is belangrijk wanneer het gaat om groeiende paprika , en in sommige gevallen kalk kan worden gebruikt om de pH van de tuingrond corrigeren . PH van de bodem

De pH van de bodem is de maat van de zuurgraad . Een lage pH - 6,5 of lager - geeft zure grond , terwijl een pH van 7,4 of hoger is alkalisch . Een pH van 6,6-7,3 wordt beschouwd als neutraal . PH bodem wordt beïnvloed door een aantal factoren , waaronder het klimaat , mineralen en micro-organismen in de bodem.
Paprika

Meest tuin groenten groeien het best in de bodem die is neutraal tot licht zuur . Paprika's zijn geen uitzondering , en ze groeien het best in de bodem met een pH tussen 6,0 en 6,8 . Indien de pH van uw bodem te laag is , kalk is een veel voorkomende manier om het te verhogen .
Lime & Raising pH

Kalk is samengesteld uit voornamelijk calcium carbonaat , die de pH van zure grond verhoogt door het zuur te neutraliseren . Dolomiet en gemalen kalksteen behoren tot de meest voorkomende kalken materialen . Alternatieve kalken materialen zoals hout as , gemalen eierschalen en gemalen oesterschelpen zijn ook effectief , maar ze bevatten minder calciumcarbonaat en moet gebruikt worden in grotere hoeveelheden . De beste tijd om kalk op te nemen in uw grond is in de late herfst , het jaar voordat u van plan om paprika of andere groenten te planten.
Verlaging pH

Als je alkaline bodem , kalk kan eigenlijk doen meer kwaad dan goed . Verlaging pH is moeilijker dan het verhogen ; maar het opnemen van zwavel in uw tuingrond kan tijdelijk lagere pH . Mengen in stikstofkunstmest helpt ook ; de activiteit van bacteriën afbreken van de meststof kan pH te verlagen in de tijd.


From:http://tuin.98905.com/garden-lawn/soil/1002049935.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.