Home & Garden >> Huis Tuin >> Garden & Lawn >> bodem >> Content

Soorten planten gekweekt in Lemige Bodem

Microscopische slibdeeltjes voelt als een fijn poeder en hebben een vergelijkbare structuur en minerale make-up als zand. Slib is een van de drie types gronddeeltjes , de andere zijn klei en zand . Weinig bodems zijn puur slib , zand of klei , maar men kan domineren zijn. Bodems die dominant zijn in slib zal waarschijnlijk rijk aan voedingsstoffen en hebben goede waterkerende mogelijkheden. Planten die natte voeten willen gedijen in slibrijke bodems. Slibrijke bodems kan nog veelzijdiger worden wanneer u organisch materiaal toe te voegen . Trees for Lemige Bodem

Treurwilg " Salix babylonica , " moerascipres " Taxodium distichum ' en de rivier berk " Betula nigra " zijn allemaal aantrekkelijk bomen die native groeien in de buurt van waterbronnen en gedijen in vochtige grond. PEVE minaret is de moerascipres ' dwerg neef die eruit ziet als een groenblijvende naaldboom , maar de bladeren geel - oranje in de herfst . Een andere opvallende , vochtminnende boom is de rode takje kornoelje , " Cornus sericea ", die mooie witte bloesem bloeit langs de diep rode takken in het voorjaar , en de vruchten felrode bessen in de herfst .
< br > Heesters voor Lemige Bodem

rode appelbes " Aronia arbutifolia " is een rechtopstaande struik die clusters van witte bloemen produceert in het voorjaar en rode bessen in de herfst . Het produceert ook prachtige kleuren rood en paars blad in de herfst . De Summersweet Clethra " Clethra alnifolia " heeft een interessant beroep met puntige bladeren die dichte clusters van kleine witte bloemen groeien . Hij past zich gemakkelijk en verdraagt ​​volle zon of halfschaduw . Amerikaans oudere " Sambucus canadensis " is een woekerende struik die vlierbessen , die populair zijn in gelei , jam , wijn en andere culinaire hoogstandjes produceert .
Bloemen voor Lemige Bodem

gele lis "Iris pseudacorus " is een bloeiende bloem die een overvloed aan grote , gele bloemen produceert wanneer ze groeien in natte gebieden . Gele lis zijn te vinden in het wild groeien in de ondiepe delen van vijvers en meren , en kan groeien in het landschap in rijke , vochtige grond. Een ander ras van iris , de Japanse iris " ensata " ook gedijt in slibrijke bodem en de mooie blauwe bloemen zullen wat meer kleur aan uw tuin . Moeras milkweed " Asclepias incarnata L. " is een andere optie die bloeit in fine , vochtige , lemige bodem . Zijn opzichtige clusters van roze tot rode bloemen bloeien in het voorjaar en de zomer , en het is een favoriete gastheer en voedselplant voor monarchvlinders . Kolibries zijn ook aangetrokken om nectar milkweed 's overspoelen .
Groenten voor Lemige Bodem

Rich , smerig bodems zijn een favoriet van boeren voor de teelt van diverse groenten-en fruitgewassen . Echter , problemen met ziekten en plagen ontstaan ​​als gevolg van de sterke waterkeringen mogelijkheden lemige bodem . Slibrijke bodems bevatten dezelfde voedingsstoffen dichtheid van mest gronden die groenten-en fruitgewassen liefde , maar maatregelen moeten worden genomen om de waterafvoer te verbeteren. Mengen gecomposteerd organisch materiaal in de slibrijke bodem zal zijn drainage mogelijkheden veranderen en zorgen voor een succesvolle moestuin .


From:http://tuin.98905.com/garden-lawn/soil/1002049923.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.