Home & Garden >> Huis Tuin >> Garden & Lawn >> bodem >> Content

Samenstelling van bodemtypes

Het type van de bodem in uw tuin zal beïnvloeden welke planten je kunt groeien . Fysische en chemische eigenschappen van de bodem met elkaar samenwerken en invloed hebben op hoe goed planten zijn in staat om water , zuurstof en minerale voeding absorberen . Het kennen van de samenstelling van de bodem zal helpen bij het bepalen hoe het verbeteren plantengroei . Fysische eigenschappen
Klimaat werkt op rots in de tijd om de bodem te vormen.

Bodem bestaat uit mineralen , organische stof, lucht en water . De fysieke kenmerken van de mineralen en de verdeling van het organische gedeelte van de bodem beïnvloeden de beschikbaarheid van water en lucht plantenwortels . Bodems zijn ingedeeld in drie texturen - zand , leem en klei . Kleien zijn samengesteld uit de fijnste deeltjes en de grofste zand . Bodems zijn zelden zuiver zand , leem of klei , maar zijn , in plaats daarvan , mengsels van alle drie texturen .

De grootte en de aggregatie van deeltjes beïnvloeden beweging van water en lucht in de bodem . Meer opeengepakte deeltjes en aggregaten maken smallere wegen , de zogenaamde poriën , waar lucht en water dwingen om langzamer te bewegen. Clays , door hun deeltjesgrootte , zijn gevoelig voor drainageproblemen en zuurstofgebrek van plantenwortels . Zandgronden die gemakkelijk uitlekken presenteren een ander probleem , omdat ze niet het water lang genoeg voor de wortels te absorberen kan houden .
Chemische eigenschappen

Planten vereisen ook mineralen, waaronder stikstof , fosfor en kalium , die bestaan ​​in de bodem, geladen ionen . Kation - uitwisseling en pH van de bodem invloed beschikbaarheid van deze voedingsstoffen .

Water bestaat in de bodem als waterstof en hydroxyl ionen. De pH is een maat waterstofionenconcentratie ; Het geeft ook aan welke voedingsstoffen zijn voor planten . Bodem met een lage pH ontbreekt stikstof , kalium , calcium en magnesium , terwijl bodem met een hoge pH ontbreekt ijzer , mangaan en zink . Planten vereisen al deze voedingsstoffen .

De pH beïnvloedt ook de oplosbaarheid van natrium , calcium en magnesium . Bij hoge pH van de bodem , deze drie elementen invloed bodemstructuur op een zodanige wijze dat de beweging van het water veranderen door de grond .
Biologische eigenschappen
Het toevoegen van compost aan de bodem kan verbeteren beluchting en waterhoudend vermogen .

bodem is samen te werken met het leven van bacteriën tot schimmels insecten . Sommige bacteriën en schimmels hebben een symbiotische relatie met wortels planten ' door de vaststelling van verschillende minerale elementen in vormen die worden geabsorbeerd en bruikbaar voor planten . Andere bodemorganismen , zoals schimmels , kunnen associëren met plantenwortels en wortels hulp in wateropname . Fysische en chemische eigenschappen kunnen beïnvloeden schimmels en andere organismen die helpen planten in de opname van voedingsstoffen en water .
Managing tuingrond
Het toevoegen van compost aan de bodem kunnen verbeteren beluchting en waterhoudend vermogen .

Gewijzigde bodem kan het water en de opname van voedingsstoffen te verbeteren door planten en zorgen voor voldoende beluchting . Om te bepalen welke wijzigingen te gebruiken, moet u weten fysische en chemische eigenschappen van de bodem . Bodemtextuur wordt gemakkelijk bepaald door het toevoegen van een beetje water tot een grondmonster en proberen te rollen in een lint. Een bodem test kit , of een bodem laboratorium , kan helpen bepalen chemische eigenschappen .

Als je eenmaal weet bodemtype , contact op met uw plaatselijke coöperatie extensie agent voor specifieke bodem wijziging van aanbevelingen . Ze zullen ook weten welke planten het beste doen in uw tuingrond .


From:http://tuin.98905.com/garden-lawn/soil/1002049791.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.