Home & Garden >> Huis Tuin >> Garden & Lawn >> bodem >> Content

Hoe Meststoffen Oorzaak ozonafbrekend

De ozonlaag van de atmosfeer van de Aarde helpt mensen te beschermen tegen overmatige blootstelling aan de zon. -Human geproduceerde chemische stoffen bijdragen aan de schrapping van deze beschermende laag , waardoor de warmte van de zon in de atmosfeer . De drie gassen die het meest bijdragen aan ozonaantasting kooldioxide , methaan en lachgas . Synthetische kunstmest is de belangrijkste bron van lachgas . Meststof gebruiken

Chloorfluorkoolwaterstof gassen waren vroeger de belangrijkste oorzaak van de aantasting van de ozonlaag , maar zijn aanzienlijk verminderd door internationale overeenkomsten. Nitrous oxide uitstoot meststoffen zijn nu de belangrijkste oorzaak van de vernietiging van de beschermende laag rondom de atmosfeer van de Aarde , volgens de Amerikaanse National Oceanic and Atmospheric Administration ( NOAA ) . Deze gevaarlijke niveaus van door de mens veroorzaakte lachgas zijn gekomen onder onderzoek onderzoek sinds de dramatische vermindering van andere ozonafbrekende gassen . Lachgas wordt ook uitgezonden van rioolwaterzuivering , dierlijke mest , verbranding en industriële processen . Een miljard ton van synthetische kunstmest worden wereldwijd jaarlijks gebruikt .
Kunstmest in de Sfeer

Synthetische kunstmest is voornamelijk stikstof gemaakt van ammoniumnitraat . Kalium en fosfor worden toegevoegd aan de drie voedingsstoffen te creëren om planten te laten groeien . Alle planten leven moet een evenwicht van 17 voedingsstoffen. Synthetische onevenwichtigheden meststof de aanwezigheid van stikstof in de bodem , planten en milieu , waardoor een cascade van ecologische problemen , waaronder ozonlaag . Kunstmest put ook de bodem van andere essentiële voedingsstoffen .
Natural Systems

Stikstof komt van nature voor in hoeveelheden die gemakkelijk kunnen worden gebruikt door planten, dieren en mensen . Overmatige stikstof veroorzaakt overmatige groei van sommige soorten ten koste van anderen . Overmatige stikstof in de bodem doodt het micro-organisme populaties die voedingsstoffen te creëren in de voeding. Kunstmest creëert dode bodem die geen natuurlijke voedingsstoffen inhoud voor voedselproductie . Verder gebruik van chemicaliën op dode bodem verhoogt de nadelige effecten op de ozonlaag en verder vermindert haar vermogen om gezond voedsel te verbouwen .
Versterking van de ozonlaag

1987 Montreal Protocol is een internationale overeenkomst voor de verbetering van de gezondheid van de atmosfeer door het afbouwen van de productie van ozonafbrekende stoffen . Het succes teruggedrongen het gebruik van chloorfluorkoolwaterstoffen maar niet om het lachgas door de kunstmestindustrie . Vermindering van het gebruik van kunstmest is nu een focus van de opwarming van de aarde discussie en onderzoek. Thuis tuinders kunnen de beschermende ozonlaag te versterken door te kiezen voor all-natuurlijke gazon verzorgingsproducten en door de achtertuin compost te gebruiken als meststof.


From:http://tuin.98905.com/garden-lawn/soil/1002049275.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.