Home & Garden >> Huis Tuin >> Garden & Lawn >> bodem >> Content

Welk type van de bodem Houdt de minste hoeveelheid voedingsstoffen

De textuur van de bodem beïnvloedt het vermogen om voedingsstoffen vast te houden. Kleigronden zijn hard of plakkerig , lemige bodems zijn poederachtige , en zandgronden zijn scherp en ruw. Omdat zanddeeltjes zijn de grootste , ze laat het water sneller door de bodem en die kunnen voedingsstoffen verwijderen en zandgronden minder vruchtbaar . Grondsoorten

Bodem bestaat uit verschillende deeltjes genaamd klei, slib en zand . De textuur van de bodem hangt af van hoeveel van elk van deze deeltjes aanwezig is . Klei is het kleinste deeltje en grond met veel klei wordt aangeduid als zwaar of plakkerig . Dit type van de bodem drains langzamer en behoudt voedingsstoffen effectiever . Slib is de volgende grootste deeltje en heeft de neiging om een ​​soepele en poederachtige voelen . Lemige bodem is nog vrij vruchtbaar . Zanddeeltjes zijn de grootste en voelen ruw wanneer gewreven tussen uw handen . Water loopt dwars door zandgrond , net als voedingsstoffen , wat betekent dat , van alle soorten grond, zand houdt de kleinste hoeveelheid voedingsstoffen .
Soil Electronics Test

kan een test uitvoeren om de klei - slib - zand verhouding van uw bodem te bepalen. Verzamelen monsters van uw tuin door het graven van een daling van ongeveer 6 centimeter met een troffel en het plaatsen van een bolletje bodem uit verschillende gebieden in een zak . Spreid de bodem te drogen voor een paar dagen, en dan zeef de bodem naar rotsen en grote stukken te verwijderen . Het monster wordt in een kwart pot met schroefdeksel en voeg 1 eetlepel poedersuiker vaatwasmiddel - dit helpt de deeltjes te scheiden . Vul de pot met water , op het deksel en schud de pot voor ongeveer drie minuten . Laat de pot zitten voor enkele uren totdat de inhoud vestigen in lagen . Zand is de zwaarste , dus het zal naar de bodem , zal de sliblaag in het midden en de klei zal worden op de top . Als de zandlaag is de dikste in je steekproef , uw grond is meestal zand en zal niet voedingsstoffen houden erg goed.
Weed Signalen

U kunt ook krijg je een idee van wat voor soort grond je hebt door het onkruid die er groeien . Zandige bodems die geen voedingsstoffen het bezit waren ook groeien korenbloemen ( Centaurea cyanus ) , geel (Linaria vulgaris ) en - pijl doorbladerde wilde sla ( Lactuca pulchella ) . Als je merkt dat veel paardebloemen ( Taraxacum officinale ) , lamb's kwart ( Chenopodium album ) en klit ( Arctium minus ) , dat betekent dat uw grond is erg vruchtbaar .
Verbetering Zandgrond
< br >

Het duurde een lange tijd voor uw tuingrond te vormen , dus plan om uw grond te verbeteringen aan te brengen over meerdere seizoenen. Een manier om zandgrond aan te moedigen om meer voedingsstoffen te behouden is door het toevoegen van compost . Stapelen droge bladeren of stro op de tuin in de herfst en draaien in de bodem in het voorjaar zal de vruchtbaarheid verbeteren. U kunt ook groeien groenbemesters zoals jaarlijkse raaigras ( Lolium multiflorum Lam . ) . Plant hem in de val , en zet hem onder twee tot drie weken voordat u begint te planten in het voorjaar .


From:http://tuin.98905.com/garden-lawn/soil/1002006424.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.