Home & Garden >> Huis Tuin >> Garden & Lawn >> bodem >> Content

Zijn er verschillende kwaliteiten van Vermiculiet

? Verhit totdat het zich uitbreidt onder druk , een wormstekige zoek mineraal product is een werkpaard in de tuin. Vermiculiet leent een helpende hand aan de bodem , wortel stekken en bollen winkel wijzigen . Dit natuurlijke product is verpakt door deeltjesgrootte - van fijn tot grof - en dienovereenkomstig ingedeeld om u te helpen de juiste maat voor specifieke toepassingen te selecteren . Vermiculiet

De United States Geological Survey lijsten vermiculiet als een magnesium - aluminium - ijzer- silicaat mineraal. Het woord vermiculiet heeft zijn oorsprong in het Latijn " vermiculare , " wat betekent wormen voortbrengen . In zijn natuurlijke minerale staat , vermiculiet heeft glanzende vlokken die lijken op mica kijken , maar als het wordt verwarmd , de vlokken uit te breiden naar deeltjes die er uitzien als kleine accordeons , waardoor ze een worm - achtige uitstraling . De ingewikkelde plooien van elk deeltje val lucht en de lagen absorberen water . Bij gebruik als bodem wijziging of potgrond component , dit geeft vermiculiet de dubbele mogelijkheid om plantenwortels vochtig te houden , terwijl ze ook beluchten .
Kwaliteiten

Typisch, tuinbouw vermiculiet is in vier maten , van 1, dat de grofste , 4 , die de beste . Soms worden de rangen Large ( Grade 1 ) gelabeld , Medium ( klasse 2 ) , Fine (graad 3 ) en Superfijn ( graad 4 ) . Particle grootte variëren van 5/16 inch voor Grade 1-0,04 inch voor Grade 4 . Vermiculiet uitzetten kan tot 20 keer zijn oorspronkelijke grootte en vasthouden water 220-325 procent van zijn gewicht , afhankelijk van de rang.

Gebruikt

Als uw tuingrond is zwaar of verdicht , kunt u opnemen vermiculiet om het los te maken zodat plantenwortels gemakkelijker kunnen doordringen . U kunt tot 50 volumeprocent vermiculiet om uw tuingrond . Hoe zwaarder je bodem is , gebruik dan een grotere graad van vermiculiet om het meer poreus te maken. Bijvoorbeeld , als je zware kleigrond , gebruik maken van de grote ( Grade 1 ) vermiculiet . Als u wilt stekken wortel van uw favoriete planten , kunt u gebruik maken van vermiculiet recht uit de zak als een snij- medium . Water het eerste, zodat het in staat is om de stekken vochtig te houden , en het vochtig te houden nadat u zich uw stekken in. Zolang uw container heeft een goede drainage , is het bijna onmogelijk om de vermiculiet overwater en rotten de stekken . Medium ( Grade 2 ) vermiculiet werkt voor de meeste stekken , maar de grofste vermiculiet ( Grade 1 ) het beste is voor grotere en zwaardere stengels. Als je je eigen zaadjes beginnen , gebruik dan de fijnste vermiculiet (graad 3 of 4 ) om de zaden te bedekken, met graad 4 als de beste keuze voor de kleinste zaden. Om bollen te slaan tijdens de winter , verpak ze in elk formaat vermiculiet om overtollig vocht te absorberen beter bestand tegen rotting en ze te isoleren tegen koude temperaturen .
Onderscheid

ander natuurlijk mineraal soms verkeerd vermiculiet perliet , een bijproduct van vulkanische activiteit . Echter , het uiterlijk en de toepassingen zijn iets anders dan die van vermiculiet . Perliet ziet eruit als witte vlekjes van popcorn , en vermiculiet is tan met glimmende vlekken . Hoewel ze allebei los te zware grond , vermiculiet absorbeert water in de deeltjes terwijl perliet houdt alleen water rond de buitenkant van deeltjes zonder het absorberen van water binnen. U kunt vermiculiet gebruiken wanneer uw planten hebben behoefte aan een meer vochthoudend potgrond en perliet voor planten die scherper drainage nodig .


From:http://tuin.98905.com/garden-lawn/soil/1002006422.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.