Home & Garden >> Huis Tuin >> Garden & Lawn >> bodem >> Content

Moisture Control Grond voor Vetplanten

Vetplanten zijn winterharde planten die lange periodes van droogte kan weerstaan ​​door de opslag van water in hun wortels en bladeren . Ze hebben meestal dikke , wasachtige bladeren en stengels te helpen houden in vocht. Omdat ze het meest geschikt voor de woestijn -achtige omgevingen , ze moeten goed drainerende , zanderige bodem te gedijen ; vochtregulering voor vetplanten betekent laten water uit , niet het houden van het inch U kunt commerciële sappige bodem kopen mixen of je eigen te vetplanten gezond in uw tuin of als kamerplanten te houden . Bodem

Bij het planten vetplanten buiten , gebruik uw tuingrond als de basis voor uw bodem mix . Hoewel er altijd een mogelijkheid van plagen of ziekten in de buitenlucht de bodem , het is meestal vol met voedingsstoffen om te helpen uw planten groeien . Het beste is om de ingrediënten in een emmer te mengen , zodat een gat graven diep genoeg voor de wortels van de sappige 's . Vul een derde van de emmer met enkele overgebleven tuingrond uw mix starten . Voor binnen vetplanten , een steriele potgrond werkt als een goede basis, maar zorg ervoor dat een basis mix in plaats van een vocht - controle een die te veel water kan vasthouden gebruiken . Vul een derde van een kom met de potgrond als uitvalsbasis .
Zand

Omdat de meeste vetplanten aangepast te gedijen in zandige bodemgesteldheid, het toevoegen van zand aan de mix helpt uw planten zich meteen thuis voelen . Het zand laat water efficiënt af te voeren terwijl de wortels belucht om te voorkomen dat wortelrot . Een derde van uw vocht - controle bodem mix voor vetplanten moeten zand zijn. Tuinbouw zand is het beste , want het is steriel , zoutloos en grof genoeg om de bodem goed te beluchten . Bouwer -grade zand is een ander alternatief .
Peat Moss

Veenmos helpt toe te voegen textuur aan de grond terwijl het los en belucht . Dit moet het laatste eenderde van de mengsel vullen . Veenmos zal enig vocht houden in de bodem los te laten om de wortels tijd . Het is een steriele grond additief , dus het zal geen schimmels of andere ziekteverwekkers te introduceren aan de mix, maar het zal ook niet veel te bieden in voedingswaarde. Voeg een verdunde kamerplant meststof ongeveer een keer per maand tijdens het groeiseizoen om uw planten te houden goed gevoed - geef uw vetplanten ongeveer de helft van de meststof zou je andere planten
overwegingen
< . p> het testen van uw bodem mix laat u weten of u de juiste consistentie . Water het grondig , dan halen en handvol van de mix en squeeze . Het moet uit elkaar gemakkelijk breken als u uw hand te openen. Als het houdt zijn vorm , het is te dicht bij uw vetplanten ondersteunen . Andere additieven , zoals leisteen chips , perliet of vermiculiet , kunnen veel textuur en beluchting creëren in de bodem betere afwatering . Bij het ​​water geven een succulente , giet genoeg water , zodat het riool uit de bodem van de pot of tot de grond vochtig is minstens 6 centimeter diep in uw tuin . Laat de bodem volledig uitdrogen voordat het toevoegen van meer water .


From:http://tuin.98905.com/garden-lawn/soil/1002006418.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.