Home & Garden >> Huis Tuin >> Garden & Lawn >> bodem >> Content

Leemgrond Pros & Cons

Het beste type van de bodem voor de meeste planten geeft hun wortels voldoende ruimte om te groeien en te ademen , maar ook houdt vocht lang genoeg voor hen om een ​​goed water te drinken wanneer ze het nodig hebben . Leem is een grondsoort die een middenweg tussen een snelle afwatering en het vasthouden van water vindt , en hoewel sommige planten mag graag bodems die meer in de ene of de andere leunen , lemen zijn de ideale bodem voor het grootste aantal planten . Bodemdeeltjes en Leem

bodem is opgebouwd uit deeltjes van verschillende grootte . Bij het bepalen bodemtypes , worden deze deeltjes ingedeeld volgens hun chemische samenstelling en hun grootte . Zand is de grootste van de deeltjes; zanddeeltjes zijn groot genoeg om gezien te worden met het blote oog en zandgrond voelt ruw aan. Slibdeeltjes zijn middelgrote en kleideeltjes zijn klein in vergelijking met zand en slib . Leem is een grondsoort bestaat uit een combinatie van drie soorten deeltjes . De woningen liggen ergens tussen de extreme eigenschappen van bodems die uitsluitend uit een deeltje soort ; zij houden het water beter dan zand , maar ze uitlekken beter dan silt of klei . Dankzij hun uitgebalanceerde kenmerken , leemgronden zijn de meest veelzijdige op het gebied van landschapsarchitectuur en tuinieren .
Zandige leem

Zand deeltjes niet samen goed plakken als ze ' opnieuw nat , en ze hebben grote luchtruimten tussen hen als ze in de grond liggen . Dit betekent dat leem met een relatief grote hoeveelheid zandpalen sneller en vollediger dan een evenwichtige leem die gelijke hoeveelheden zand , slib en klei heeft . Dit kan een voordeel voor planten die een goede afwatering nodig zijn, maar zandige leem niet water en leem te houden met een hoger aandeel van slib of klei en moet vaker worden bewaterd . Zandgronden zijn over het algemeen makkelijker te werken dan zwaardere gronden , en hun temperatuur stijgt sneller dan dichte bodems .
Silt Leem

lemen met een hoog percentage van slib liggen tussen zandige leem en klei lemen in termen van het vasthouden van water en bodem dichtheid . Zij behouden meer water dan zand lemen , die misschien te snel leeg voor sommige toepassingen , maar zij afvoer minder gemakkelijk dan een evenwichtige leem . Ze zijn minder dicht dan een bodem met een hoog gehalte aan klei , zodat ze makkelijker om te werken en zijn meer gastvrij voor wortelgroei .
Klei en leem

Leem met een hoog gehalte klei water vast te houden en houdt strakker dan zandige leem samen , dus het is niet ideaal in gebieden waar uitstekende drainage nodig is. In vergelijking met zuivere klei echter kleileem afvoeren beter , zodat plantenwortels te veel lucht , en het is minder dicht dan klei , zodat het minder waarschijnlijk wortelgroei te remmen door de grond . Vanwege hun water - retentie , kan klei lemen minder vaak worden besproeid dan zandige leem .


From:http://tuin.98905.com/garden-lawn/soil/1002006416.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.