Home & Garden >> Huis Tuin >> Garden & Lawn >> bodem >> Content

Hoe Schimmels inschakelen Plant tot Stikstof verkrijgen

? Unseen mycorrhiza- schimmels leven in de bodem maken voortbestaan ​​van de meeste landplanten mogelijk van de aarde. Deze mycorrhiza bieden planten met verhoogde absorptie mogelijkheden voor nutriënten , vooral stikstof en fosfor . Zij doen dit door kolonisatie van de wortels van de waardplant . Als een voordeel van de symbiotische relatie , de plant levert dan de schimmels met de suikers die ze nodig hebben voor groei , omdat ze niet in staat zijn om hun eigen fotosynthese . Bijna 90 procent van alle planten vormen een alliantie met mycorrhiza . Over symbiose

schimmels en planten hebben een stelsel van onderlinge afhankelijkheid omdat schimmels , zijnde heterotropic organismen gemakkelijk elementen zoals fosfor en stikstof absorberen , terwijl autotropic planten hun eigen voeding in de vorm van koolhydraten via fotosynthese . Wanneer een schimmel hecht aan een plant , oppervlakte van de fabriek te openen om voedingsstoffen en water absorptie neemt sterk . Omgekeerd geeft de plant de schimmel koolhydraten als energie. Twee soorten mycorrhiza schimmels bestaan ​​in associaties met planten : ectotropic , of extracellulaire ; en endotropic of intracellulair . De voormalige omsluit de wortel cellen maar worden ze niet penetreren , terwijl de laatste in feite gaat de cellen van een plant wortel .
Voordelen voor de Soil

Misschien wel het allerbelangrijkste , mycorrhiza aanbod waardplanten bescherming tegen bepaalde pathogenen op de loer in de bodem. De schimmels kunnen ook bodemdeeltjes binden samen in groepjes , zowel door fysiek het verpakken van de deeltjes en door het afscheiden van een kleverige substantie , genaamd glomalin . Luchtzakken ontstaan ​​door de samenklontering houden lucht, water of stikstof tussen de stabiele aggregaten , waar plantenwortels ze nodig hebben . Als een plus , de samenklontering vecht erosie, houden van organische stof en nutriënten in de tuin , in plaats van lopen weg in de omgeving .
Wanneer Schimmels Fail to Help

Als de bodem is al hoog in stikstof of fosfor of andere voedingsstoffen , kunnen planten voldoende scharrelen door zichzelf en hoeft schimmels niet proberen hun wortels koloniseren . Een plantengroep , Brassicaceae , de mosterd familie , vormen nooit mycorrhiza onder alle omstandigheden. Studies van moestuinen laten zien dat prei hebben veel baat bij symbiose met schimmels , maar tomaten en paprika's alleen vertrouwen op de schimmels in jaren waarin ze weinig voedingsstoffen of water . Radijs, zijnde Brassicas , niet ooit betreden mycorrhiza allianties .
Stimuleren Mycorrhizae

Om dit geschenk van de natuur te benutten , maatregelen nemen om de bevolking van mycorrhiza de bodem te houden schimmels gezond. Minimaliseren graven , vooral rototilling , om niet de schimmels en voedingsstoffen in de bodem verstoren . Vermijd het gebruik van synthetische fungiciden , evenals bladblazers , die organisch materiaal kan verwijderen . Het kweken van een gevarieerde mix van planten in uw tuin voor zo een groot deel van het jaar mogelijk biedt de schimmels actieve plantenwortels te ontwikkelen rond . Bijzonder , een overwintering groenbemester biedt gastheer wortels voor mycorrhiza . zodat ze kunnen vermenigvuldigen in voorbereiding op de lente .


From:http://tuin.98905.com/garden-lawn/soil/1002006414.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.