Home & Garden >> Huis Tuin >> Garden & Lawn >> bodem >> Content

Wat is Soil Zwelling

? Bodem lijkt om gewoon stil te zitten en niet veel , maar sommige bodems zijn onhandig actief . Kleigronden in het bijzonder kan genieten van water als een spons , zwelling aanzienlijk en het toebrengen van schade aan de omgeving door de mens gemaakte structuren . Schade door bodem zwelling is een wijdverbreid probleem , en het is er een die is niet makkelijk te verhelpen . Oorzaken

Soil zwelling optreedt wanneer mineralen in de bodem water absorberen en groter worden. Sommige van deze mineralen , die zijn te vinden in veel verschillende soorten kleigronden , kan uitbreiden tot 30 procent in volume als ze vocht absorberen en zwelling bodem kan uitoefenen tot 30.000 pond van kracht per vierkante meter op structuren of iets anders dat krijgt op zijn weg als ze uit . Om de situatie nog erger te maken, zal de bodem die tijdens een natte periode is opgezwollen weer krimpen als de bodem uitdroogt , en herhaalde cycli van zwellen en krimpen kan heel schadelijk voor structuren.
Identificatie
< Br>

bodems die gevoelig zwelling bevatten kleimineralen zoals bentoniet en montmorilloniet , deeltjes waarvan vooral uitgestrekt wanneer ze blootgesteld aan vocht . Tekenen dat deze bodem of soortgelijke mineralen kunnen bevatten omvatten barsten , scheuren of popcornlike textuur op het oppervlak van de bodem , als gevolg van de krimp die optreedt wanneer de gezwollen bodem uitdroogt . Deze borden zullen verdwijnen als de grond vochtig is en gezwollen , dus je moet kijken voor hen tijdens droge periodes .
Schade

Soil zwelling kan zeer destructief zijn structuren en bestrating . Waar het duwt tegen gebouwen onder het grondoppervlak , kan zwelling bodem stichting scheuren of verplaatsing veroorzaken . Herhaalde cycli van zwellen en krimpen veroorzaken schade vergelijkbaar met bijdraaien , met inbegrip van scheuren en knikken in opritten , voetpaden en wegen vorst . Gezwollen bodems ook de doorstroming van water te beperken door hen, en deze actie kan drainage problemen veroorzaken en interfereren met de functie van septische systemen .
Preventie

Een optie voor het verminderen van de tendens van de bodem te zwellen is te graven en vervanging van de bestaande klei beladen bodem met potgronden die zand en andere componenten die minder gevoelig zijn voor zwelling bevatten . Het toevoegen van compost bodem ook de neiging te zwellen verminderen , hoewel niet zo wezenlijk als zand vult . Je kan ook zwelling verminderen zonder vervanging van de bodem door het installeren van drainage systemen die vocht zich door de bodem zo snel mogelijk en door het vermijden van landschapsarchitectuur dat afstromend water stuurt naar de probleemgebieden. Je moet ook het planten van bomen en struiken in de buurt van funderingen van gebouwen te voorkomen; landscaping kan bodem verergeren zwelling in de buurt van het gebouw als de aanplant worden geïrrigeerd , en wanneer de planten water opnemen , zullen ze de bodem krimp verhaasten .


From:http://tuin.98905.com/garden-lawn/soil/1002006412.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.