Home & Garden >> Huis Tuin >> Garden & Lawn >> bodem >> Content

Potgrond Recept voor Container Gardening

De potgrond recepten voor container tuinieren verandering van tuinman tot tuinman en installatie tot installatie . Een tuinman kan de voorkeur aan een grondloze mix gebruiken terwijl een ander verkondigt de voordelen van een mengsel bestaande uit verschillende componenten. De belangrijkste factor om te onthouden bij het smeden van een groeimedium dat planten nodig hebben zuurstof, vocht en voedingsstoffen . Specifieke behoeften van elke fabriek worden geleverd met een additief aan de basis mix , waarmee u de potgrond recept te veranderen als dat nodig is . Basis Recept Ingrediënten

De basisingrediënten voor potplant bodem zijn gelijke porties van zand, grond en organisch materiaal . Het zand , aangeduid als zand bouwer , is metselwerk rang en grover dan spelen zand. Play zand niet laat water afvoer evenals zand bouwer . De grond die u kiest kan bovengrond of een geformuleerde mix voor kamerplanten en container tuinen . Conventionele tuinaarde is zwaar en verdicht bij gebruik in containers. Bij het bouwen van je basis aanplant bodem , heb je een ruime keuze aan organisch materiaal uit te kiezen : veenmos , kokos , en den bast . Deze materialen helpen houden vocht en zuurstof in de bodem. De compost voegt voedingsstoffen voor het kweken van planten .
Vaste planten en vetplanten Recept

meeste vaste planten en vetplanten hebben minder vocht dan eenjarigen en andere planten . Wijzig de basis mix zodat het water afvoeren meer vrij door de container. Voeg meer grof materiaal , perliet , dus de verhouding is twee delen potgrond en een deel van elke bouwer zand , perliet en veenmos . U kunt goed verteerde compost te wisselen voor de turf , zolang de compost volledig is vervallen . Een andere toevoeging die vetplanten voordelen wordt gecalcineerd klei. Dit mineraal helpt bij grondverluchting . Bevochtig de bodem mix voor het vullen van de container zodat er geen droge plekken zijn in de mix als je plant.
Bladplant Recept

Voeg nog een deel van de bodem het basisrecept wanneer je bladplanten zal groeien . Die soorten planten over het algemeen de voorkeur aan een rijke , leemachtige grond die meer vocht dan andere mixen behoudt . Als u wilt, voeg 1/2 portie van goed verteerde compost en 1/2 deel van de bodem . Het einde recept is een deel elk van zand bouwer en organisch materiaal , met twee delen bodem of 1 1/2 delen bodem en 1/2 deel compost . De compost moet goed verteerde , omdat tijdens het composteringsproces , chemische stoffen, zoals ammoniak en zout vrijkomen , die plantenwortels kan branden .
Meststoffen

Een probleem dat gezichten container tuinen is een gebrek aan voedingsstoffen tijdens het groeiseizoen . Als je goed verteerde compost gebruiken in uw bodem mix , de aanwezige voedingsstoffen zijn tijdens de start van het seizoen , maar logen uit de rest van het seizoen . Daarom kan een getimede afgifte meststof worden toegevoegd aan het grondmengsel dat de planten voldoende voeding gedurende het groeiseizoen . Een time - release meststof stuurt voedingsstoffen wanneer de temperatuur is warm en planten groeien . Volg de aanwijzingen van de meststof pakket is bij het mengen van de mest in de bodem mix . In het algemeen , een verhouding van 3 eetlepels van een meststof op een 2-bij - 2 - meter gebied van de bodem mix werkt goed .


From:http://tuin.98905.com/garden-lawn/soil/1002006407.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.