Home & Garden >> Huis Tuin >> Garden & Lawn >> bodem >> Content

Heeft steriliseren Bodem Dood de Micro-organismen

? Er zijn goede en schadelijke micro-organismen , en steriliseren bodem doodt ze allemaal. Maar omdat tuinders vaak gebruik van de termen " gepasteuriseerd " en " gesteriliseerd " door elkaar , wat voor soort bodem het beste is voor uw situatie kan verwarrend zijn . Het is belangrijk om de verschillen te begrijpen en welke werkwijze zeer gewenst voor het verhogen van gezonde planten . Pasteuriseren Vs . Steriliseren

technisch , pasteuriseren en steriliseren bodem zijn twee verschillende processen . Vast te houden aan de strikte definities van deze termen , zal steriliseren bodem te ontdoen van alle organismen , inclusief ongedierte , onkruidzaden , ziekten en nuttige micro-organismen . Pasteuriseren bodem zal alleen schadelijke micro-organismen , niet degenen die gunstig zijn voor de bodem zijn te doden .
Gesteriliseerde Soil Basics

Gesteriliseerde bodem , zoals die u zou vinden in huis en tuin winkels , bevat vaak meststoffen en andere heilzame ingrediënten, maar zal nooit nuttige micro-organismen die kunnen helpen uw planten groeien bevatten . Hoewel dit type bodem is gezond voor kamerplanten en zal de ziekte niet te introduceren , gepasteuriseerde grond is gezonder .
Schadelijke micro-organismen

pasteurisatie of sterilisatie van de bodem zal het ontdoen van schadelijke micro-organismen zoals pythium , Rhizoctonia en Fusarium , die demping af ziekte kan veroorzaken . Deze ziekte veroorzaakt planten bruin en sterven en kan zich snel verspreiden door vele planten . Pasteuriseren uw potgrond of met behulp van de winkel koopt gepasteuriseerde grond zal ervoor zorgen dat deze en andere micro-organismen niet uw planten veroorzaken . Het elimineren van schadelijke insecten uit de bodem is ook nuttig omdat ze de ziekte kunnen dragen of eten wortels planten ' .
Nuttige micro-organismen

nuttige micro-organismen omvatten bacteriën en schimmels die helpen planten groeien . Twee veel voorkomende micro-organismen zijn rhizobia en mycorrhiza's . Rhizobia hechten aan de wortels van planten zoals bonen en erwten en geef ze stikstof , terwijl de plant voedt de bacteriën met voedingsstoffen en suikers . Mycorrhiza zijn schimmels die ook houden aan wortels en zich gedragen als een verlengstuk van het wortelstelsel , waardoor wortels te nemen in meer water en voedingsstoffen . De wortels leveren ook schimmels met de nodige suikers en voedingsstoffen . Mycorrhiza hulp planten volharden tijdens droogte , koude en transplantaties en verbeteren de bodemstructuur . Omdat steriliseren bodem zou ontdoen van deze helpers , pasteurisatie is wenselijk .
Pasteurisatie thuis

Als u van plan om grond te hergebruiken uit de tuin van vorig jaar , je kunt het pasteuriseren je thuis . Deze methode , indien zorgvuldig gevolgd , zal ongewenste micro-organismen te doden terwijl gunstig soorten behouden . Houd in gedachten dat deze geuren kunnen maken in de oven of thuis . Verwarm de oven voor op 180 graden Fahrenheit . Plaats 4 centimeter van de vochtige grond in een pan , dek het af met aluminiumfolie en plaats een vleesthermometer in het midden . Zodra de stand van de thermometer 180 graden bereikt , laat de bodem in de oven gedurende 30 minuten , laat hem afkoelen en beginnen zaaien of oppotten .
Overwegingen

Als u pasteuriseren bodem , maar niet om tuingereedschap en potten containers die worden gebruikt voor het planten of tuin werken steriliseren , zullen planten nog steeds vatbaar voor schadelijke micro-organismen . Om ervoor te zorgen dat zijn ziektevrij , genieten items in een mengsel van 1 deel bleekmiddel op 9 delen water gedurende 30 minuten . Spoel gereedschap en potten grondig en laat ze drogen voor gebruik.


From:http://tuin.98905.com/garden-lawn/soil/1002006405.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.