Home & Garden >> Huis Tuin >> Garden & Lawn >> bodem >> Content

Hoe snel Will dolomietkalk werk

? Grasvelden vereisen een specifieke pH-bereik in te groeien , meestal tussen de 5.8 en 7.0 . Dit zorgt ervoor dat essentiële voedingsstoffen beschikbaar blijven en gras gezond blijft . Wanneer de bodem te zuur is , kan het nodig zijn om kalk toe te voegen aan het probleem te verhelpen . Er zijn verschillende soorten kalk die u kunt gebruiken . Dolomietkalk , terwijl zeer effectief , is een van de traagste . Dolomietkalk

Vaak gevouwen onder de overkoepelende term " landbouw kalksteen , " dolomietkalk is een soort van gemalen kalksteen uit calciumcarbonaat . Het onderscheidt zich van calcitic kalksteen alleen , dat deze ook magnesium in de vorm van de verbinding dolomiet , meestal 6 procent of minder . Het is dus zeer geschikt voor toepassing op gazons die niet alleen een hogere pH , maar ook een infusie van het element magnesium nodig .
Rate of pH-verandering in de bodem

Dolomitic kalk , samen met zijn naaste neef calcitic kalk , van invloed op de pH van de bodem relatief langzaam . Hoewel de timing is afhankelijk van factoren zoals grondsoort en uitgangspunt pH , kan het enkele maanden duren om een ​​verandering in de zuurtegraad van de bodem te zien en nog langer om een ​​volledige correctie zien . Vaak , als uw grond is zeer ver - gegaan , zoveel kalk wordt genoemd voor die je kunt zelfs niet van toepassing alles in een keer zonder het risico van schade aan het gazon . In dat geval moet je breken het gazon toepassingen in twee delen , de lente en de herfst ( of vice versa ) .
Snellere Soorten van Lime

Als je sneller resultaat wilt , kunt u proberen pellets kalk , gebluste kalk of verbrand kalk , die allemaal te verhogen pH van de bodem aanzienlijk sneller dan dolomietkalk doet . Athough deze limes sneller werken , ze hebben nadelen . Verbrand en gehydrateerde soorten kalk zijn gevaarlijk om mee te werken , omdat ze je handen en kan branden als het gazon. Bij de toepassing van hen , moet u handschoenen en water dragen in kalk grondig blad schade te voorkomen . Pellets kalk is niet gevaarlijk , maar het is duur
Lime Application

Hoeveel kalk u toevoegt , hangt af van verschillende factoren : . Bodemtype , beginnend pH en doel pH ( die afhankelijk is van uw grassoorten ) . Een bodem test zal u vertellen wat uw huidige pH is , en dan kun je de hoeveelheid kalk te berekenen aan toe te voegen . Over het algemeen , je meer kalk voor kleigronden dan leem nodig , en meer voor leem dan zandgronden . Als, bijvoorbeeld , je wilde 1.000 vierkante meter van leemachtige grond te verhogen van een pH 5,5-6,0 , zou je 25 kilo kalk nodig . Zijn niet van toepassing als de grond te nat is , of limoen kan klonteren . Niet van toepassing bij ijzig of bevroren , als je het risico het branden van de gazon.


From:http://tuin.98905.com/garden-lawn/soil/1002006403.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.