Home & Garden >> Huis Tuin >> Garden & Lawn >> bodem >> Content

Wanneer kan ik Kalk op Mijn Werf

? Kalk wordt vaak toegepast om het gazon en minder vaak toegepast in andere gebieden van de tuin . Kalk wordt gebruikt om een ​​pH onbalans waarbij de bodem te zuur voor gezonde plantengroei corrigeren . U kunt zich aanmelden kalk op bijna elk moment van het jaar , zolang je de basis van pH van de bodem en het doel van de applicatie te begrijpen. Wat is pH ?

Bodem hetzij zure of basische en pH een maatregel wordt . De pH- schaal loopt van 0 tot 14 , met 7 neutraal . Lage aantallen zijn zuur , terwijl de hoge aantallen zijn alkalisch . Zure grond beperkt de beschikbaarheid van voedingsstoffen voor planten . Alkalische grond heeft het tegenovergestelde probleem ; er onvoldoende zuur in de bodem . Als uw gazon is alkalisch , niet proberen om het te verbeteren met behulp van kalk.
Wat is Lime ?

In het kader van tuinen en gazons , kalk verwijst naar landbouwkalk , die de vorm van hetzij calcitic kalk of dolomietkalk kan nemen . Terwijl calcitic kalk voornamelijk uit calciumcarbonaat , dolomietkalk ook magnesium in het - algemeen ten minste 6 procent . Het wordt meestal verkregen door het malen van natuurlijke kalksteen . Deze stof komt meestal in poedervorm voor gemakkelijke toepassing met een roterende spreider of druppel strooier , apparaten die een nog afstoffen van kalk over het oppervlak van uw gazon of tuin .
Toepassing Times
zorgen

U kunt kalk toepassen op bijna elk moment van het jaar . Het is het meest effectief als je het toepast tijdens de voorbereiding grond voor het planten. Omdat kalk beweegt langzaam in de bodem - het kan tot twee jaar voor kalk tot 2 centimeter dringen - dit is uw beste kans om een ​​grondige , gelijkmatige verdeling zorgen . Als u nodig hebt om kalk toe te passen na het gras groeit of een plant is geïnstalleerd , dat is OK . De beste tijd van het jaar zijn herfst, winter en lente , in die volgorde . Het is niet schadelijk voor toepassing in de zomer , het is gewoon zal niet effectief zijn als de bodem volledig is uitgedroogd . Zijn niet van toepassing als de grond verzadigd is , hoewel, zoals kalk kunnen klonteren .
Op Gazon

Hoewel gazons variëren in hun pH voorkeuren afhankelijk van turf gras soorten, de meeste gazon grassen liever een licht zure of licht alkalisch groeiende omgeving . Als uw pH ligt tussen 5.8 en 7.5 , zal de meeste gazon grassen te overleven . Buiten deze reeksen , kan gazon grassen niet in staat zijn om toegang te krijgen tot de voedingsstoffen die ze nodig hebben , en kan ziekelijk en de ziekte - gevoelig groeien . Vermijd dit door het testen van uw grond . Verzamel grondmonsters van 10 of zo plaatsen rondom het gazon , meng ze samen en maken gebruik van een thuis test kit om de pH te bepalen.
In de Tuin

kalk is minder vaak gebruikt voor tuinplanten dan voor gazons , maar als uw bodem te zuur is dan kunt u kalk voor eetwaren en sierplanten als gras nodig . De meeste siergewassen zijn prima met zure bodems , maar veel groenten groeien goed bij een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 , dus als je de pH lager is dan dat , kan het nodig zijn om kalk toe te voegen . Lime bedragen variëren naargelang de oorspronkelijke pH en bodemtype , maar over het algemeen meer kalk nodig als de bodem verplaatsen van zand leem klei . Voor een zanderige tuin die nooit is gekalkt , bijvoorbeeld van toepassing te £ 4 per 100 vierkante meter .


From:http://tuin.98905.com/garden-lawn/soil/1002006401.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.