Home & Garden >> Huis Tuin >> Garden & Lawn >> bodem >> Content

Wanneer to Ashes worden gebruikt als meststof

Vóór de beschikbaarheid van commerciële meststoffen , werd hout as vaak gebruikt als grondverbeteraar voor tuinen en gazons . Hout as bevat veel van de essentiële voedingsstoffen die nodig zijn voor de groei van planten , maar is ook zeer alkalisch . Bij onjuist gebruik kan hout as planten beschadigen ; Echter , als er voldoende zorg wordt besteed, kunt u uw open haard as te zetten in een positieve , natuurlijke meststof . Chemische samenstelling

Houtas is afkomstig van het verbranden van plantaardig materiaal zoals hout, bladeren en schors . De chemische samenstelling van hout as varieert , afhankelijk van factoren zoals het soort hout verbrand en de temperatuur en reinheid van de verbrandingswerkwijze . Volgens de Universiteit van Californië , de meeste hout as bestaat uit ongeveer 25 procent tot 50 procent calcium , 5 tot 7 procent kalium en 1 procent tot 2 procent fosfor . Houtasse ook sporen van vele andere voedingsstoffen , zoals ijzer , mangaan , borium , koper en zink . Met een gemiddelde pH rond de 10 tot 12, hout as is vergelijkbaar met kalk in alkaliteit .
Gebruikt

Houtas wordt gebruikt om te bevruchten en de pH van zure verhogen bodems . Zijn fijne , poederachtige consistentie wordt gemakkelijk opgenomen in de bodem. Hout as wordt het best gebruikt op bodems met een pH-waarde van ongeveer 5-6,5 . Alvorens te besluiten of hout as gebruiken als bodem wijziging , het uitvoeren van een bodem- test om de pH en de voedingswaarde van uw bodem te bepalen. Hout as kan worden verspreid over de basis van planten slakken weren of gemengd met compost palen de zuurgraad en helpen bij het ​​afbraakproces . Het wordt soms verspreid op gazons in plaats van kalk.
Contra

Wanneer pH niveaus hoog zijn , voedingsstoffen zoals fosfor, ijzer en kalium raken chemisch gebonden de bodem , waardoor ze moeilijker voor de meeste planten te absorberen . Daarom kan zeer alkalische grond groei belemmeren of te doden veel planten . Hout as mogen nooit worden gebruikt op bodems met een pH-waarde hoger dan 7 . Het mag niet worden gebruikt op zuurminnende planten , met name aardappelen , als alkalische grond de mogelijkheid van schurft kan verhogen .
toepassing

Houtas wordt over het algemeen toegepast op de bodem met een snelheid van ongeveer 5 tot 10 kilo as voor elke 100 vierkante meter . Hark het in de bodem gelijkmatig . Je moet voorzichtig hout as niet te overapply , omdat dit kan leiden tot een ophoping van zout in de bodem zijn. Hout as moet worden toegepast op recent bewerkte grond ten minste een maand voor het planten . Omdat zware regen veroorzaakt as aan voedingswaarde verliezen , wordt de toepassing in de herfst wanneer de bodem is droger soms aanbevolen . Hout as kan tender zaailingen verbranden , maar het kan worden gebruikt rond volwassen planten tijdens het groeiseizoen .
Voorzorgsmaatregelen

Omdat hout as is alkalisch , moet ervoor worden gezorgd dat contact met de ogen, neus , mond of de huid te voorkomen . Het mag nooit worden aangebracht op winderige dagen , en beschermende bril , lange mouwen , handschoenen en een beademingsmasker te worden gedragen . Gebruik nooit as afkomstig van het verbranden van papier, karton , houtskool , geverfd of druk behandeld hout , omdat deze materialen schadelijke chemicaliën kunnen bevatten .


From:http://tuin.98905.com/garden-lawn/soil/1002006394.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.