Home & Garden >> Huis Tuin >> Garden & Lawn >> bodem >> Content

Hoe Chipmunks Help Soil

? Scharrelen chipmunks , met inbegrip van Oost- soorten ( Tamias striatus ) , worden vaak gezien als ongedierte vogelvoeders en eetbare tuinen. Hoewel slechts 10 centimeter lang op de vervaldag, chipmunks vormen een belangrijke service voor de bodem. Van zaadje tot begrafenis gravende , deze kleine grondeekhoorns verbeteren bodem door hun dagelijks reizen tussen boomtakken en ondergrondse heiligdommen . Let it Loose

Chipmunks vormen uitgebreide ondergrondse hollen om hun dagen doorbrengen verbergen van roofdieren , terwijl de opkomende 's nachts te voeden . Net als bij regenworm beweging , chipmunks beluchten de grond door het creëren van een groot aantal tunnels die kunnen oplopen tot 30 meter lang . Zonder beluchting , verdichte bodem draagt ​​bij aan een slechte wortelgroei en beperkte opname van voedingsstoffen . Planten en Bomen verliezen kritische verankering kracht als wortels niet zowel verticaal als horizontaal kan uitrekken . Met luchtige bodem van chipmunk gedrag , kunnen wortels toegang vocht , voedingsstoffen en zuurstof voor krachtige groei en een ruime verspreiding .
Zet dat Soil

meeste plantenwortels blijven in de top 24 tot 36 cm van de bodem , afhankelijk van de soort . Op dit niveau , wortels hebben toegang tot recente regenval en essentiële voedingsstoffen om te overleven . Zoals chipmunks hol , verdreven bodem beweegt uiteindelijk uit diepere lagen naar de oppervlakte , vooral omdat chipmunks graven zo diep als 3 meter naar beneden . Voedingsstoffen en het vocht diep in de bodem zijn nu beschikbaar voor opname via de wortels . Als een gebied is een tekort aan voedingsstoffen van slecht management , kan chipmunk gravende ondiepe bodem verjongen voor een gezonde en snelle plantengroei .
Spread Sommige Zaden

Noten, zaden en bessen zijn voorbeelden van de diverse voedingsmiddelen chipmunks schat in hun diepe holen. In feite, kunnen ze reizen naar andere werven of parken te halen uit hun favoriete voedsel en ze opslaan in de winter . Door hun foerageer-en opslaan van gewoonten , zijn veel noten en zaden vergeten en beginnen kieming komen lente. Bodem profiteert van groeiende planten, omdat ze te beluchten de grond met hun wortels structuren en het gebied te stabiliseren om erosie te voorkomen . Diversiteit aan planten is een gunstig neveneffect en omdat verschillende stuifmeelkorrels bemesten een misplaatste zaailing om een ​​sterkere plant in de toekomst te genereren .
In Nutriënten

Hoewel ze niet slapende , chipmunks rusten periodiek tijdens de winter. Ze creëren vaak een nest van rottende bladeren ondergronds gebracht . Hun voedselvoorziening weerspiegelen zowel planten en dieren, waaronder achtergelaten vogeleieren en champignons . Als een chipmunk 's beddengoed en voedselvoorraden ontleden , ze voegen essentiële voedingsstoffen aan de bodem voor opname door de planten , vergelijkbaar met het bewerken van compost in de bodem . Omdat chipmunks ook verzamelen en verbruiken schimmels , gunstig schimmel groeit ondergronds als goed, het creëren van een stabiele en vochtige omgeving voor de groei van planten .


From:http://tuin.98905.com/garden-lawn/soil/1002006388.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.