Home & Garden >> Huis Tuin >> Garden & Lawn >> bodem >> Content

Het testen van de Grond voor Fosfor & Kalium Mijn Front Yard

fosfor en kalium zijn macronutriënten , of voedingsstoffen planten nodig in grote hoeveelheden . Fosfor is een essentieel element in energiebenutting door zowel planten en dieren . Kalium helpt activeert verschillende enzymen . Verschillende testmethoden verschillende resultaten voor fosfor en kalium niveaus . Instructies die bij de kit zal u vertellen of uw resultaat is hoog, gemiddeld of laag . Voldoende fosfor en kalium zal helpen uw voortuin weerstaan ​​droge zomer en winter koud , het houden van Curb Appeal hoog. Het selecteren van een Test Kit

Verschillende eigen bodem testkits zijn beschikbaar . Sommigen gebruiken capsules en sommigen gebruiken vloeibare oplossingen . Alle testkits vertrouwen op kleur vergelijkingen met voedende niveaus te bepalen. Als u weet dat u moeite met discriminatie kleur hebben , iemand helpen om de testresultaten te interpreteren.
Verzamelen het grondmonster

Selecteer acht tot 10 plekken voor bemonstering. Schraap opzij mulch en bladafval of verwijderen van een pleister van de zode . Met een kern sampler of schone spade , verwijderen van een uniforme breedte stukje van de bodem ongeveer 6 centimeter diep uit elke verzamelplaats . Meng de monsters in een schone emmer . Als er kale plekken en plekken waar planten groeien goed in de tuin , proeven afzonderlijk elk gebied . Wacht ten minste zes weken na het aanbrengen van mest of kalk vóór het nemen van de monsters .
Fosfor Test

Vul de reageerbuis op het juiste niveau met fosfor extraheren oplossing of water en voeg de bodem volgens de aanwijzingen met uw kit . Dop en schud de buis naar de bodem te ontbinden . Als uw kit bevat capsules , voeg de fosfor capsule en schud om op te lossen . Als u gebruik maakt van reagentia , die vloeibare oplossingen die reacties veroorzaken zijn , dragen de vaste vloeistof om een ​​schone reageerbuis, voeg de fosfor indicatorreagens , meng en voeg een fosfor tablet. Vergelijk de kleur van de kaart die bij de kit geleverd. Een ideale beschikbare fosfor niveau is 30-37 ppm .
Kalium Test

Mix bodem met water of kalium extraheren oplossing volgens de aanwijzingen die bij de kit. Voeg de kalium capsule als u gebruik capsules , schud om op te lossen en laten bezinken . Breng de vloeistof aan een schone reageerbuis als u reagentia . Drop in een kalium testtablet . Voeg kleurindicator een druppel op een moment , het tellen van de druppels tot de oplossing blauw. Vergelijk de blauwe tint van de kleurenkaart . Kaliumspiegels moet 90-240 ppm , afhankelijk van het bodemtype .


From:http://tuin.98905.com/garden-lawn/soil/1002006378.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.