Home & Garden >> Huis Tuin >> Garden & Lawn >> bodem >> Content

Bufferen Potgrond pH

Commerciële potgronden zijn geformuleerd om de elementen die nodig zijn voor een gezonde groei van planten te voorzien . Echter , potgronden hoog in organisch materiaal zijn gevoelig voor zuurder na verloop van tijd , als organische deeltjes afbraak , het vrijgeven van verzurende stoffen . Om de pH van de bodem te bufferen en te voorkomen dat de bodem van de toenemende zuurgraad , voeg dolomiet kalksteen aan uw potgrond . Inzicht Buffer pH waarden

De actieve pH-waarde van een bodemmonster wordt gemeten door het gebruik van lakmoespapier , indicator oplossingen of een pH-elektrode volgens de Clemson University Cooperative Extension Service webpagina " wat is de pH waarde op de Bodem Test Report ? " Hoewel deze tests geven informatie over de pH van de bodem op een gegeven moment , ze niet voorspellen de duurzaamheid van het pH-niveau . Een speciale test met een zwak basische oplossing nodig om de pH te bepalen. Een basische oplossing van 8,0 toegevoegd aan een bodemmonster , waarna de oplossing wordt getest op de pH . De pH-waarde na het toevoegen van de base oplossing heet pH van de bodem , die het aantal punten pH daalt van 8,0.
Bodemeigenschappen en Buffer pH Levels
< p > Biologische bodem en hoog in kleideeltjes neiging om lage pH niveaus - met een hoger niveau dicht bij 8.0 . Zandgrond of potgrond met niet - organische materialen hebben de neiging om een constante pH-niveau gemakkelijker dan organische of kleigronden handhaven . Als voorbeeld , kan de buffer waarde zandgrond rond 7,80 , verminderen de basisoplossing pH 0,20 punten het beginpunt pH 8,0 . Maar kleigrond kan het baseoplossing veranderen om 7.30 , het verlagen van de pH van 0,70 punten ten gevolge van uitspoeling van verzurende stoffen uit de kleideeltjes .
Hoe te pH van de bodem
Buffer

De meeste planten groeien het best in een licht zuur tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 , volgens Spectrum Analytic Inc , een bodemonderzoek bedrijf. Oppotten mengt hoog in veenmos hebben over het algemeen een lage pH score omdat veenmos verhoogt zuurgehalte van de bodem als het breekt . De toevoeging van dolomiet - kalk met magnesium , kalk - calciumcarbonaat of calciumhydroxide - gebluste kalk - verhoogt de actieve pH van de bodem en de pH . Voeg £ 8 van dolomiet kalksteen per kubieke meter van potgrond tot de actieve pH-niveau een punt te verhogen. Grovere vormen van kalk te verhogen van uw bodem pH meer dan prima kwaliteiten van kalk omdat ze breken langzamer dan prima kwaliteiten .
Quick Steun voor bodem met lage pH waarden
< p> gebluste kalk is een fijne graad van kalk die je kunt mixen met water om potgrond , vooral mixen die verzurende veenmos bevatten bevochtigen . Voeg een theelepel van gebluste kalk om een liter water . Solliciteer net genoeg water te bevochtigen uw potgrond , die de pH moet verhogen met iets meer dan een half punt , volgens de Texas A & M AgriLife Extension . Snelwerkende kalk verhoogt de actieve pH , maar beschikt niet over een nawerking van grovere kalk producten aan pH van uw bodem te compenseren. Controleer uw pH van de bodem in twee weken , en opnieuw het kalkwater oplossing indien nodig.


From:http://tuin.98905.com/garden-lawn/soil/1002006376.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.