Home & Garden >> Huis Tuin >> Garden & Lawn >> Rock Garden >> Content

Verschil tussen Rocks & Keien

Het verschil tussen een rots en een kei kan worden verklaard in termen van grootte en onthechting . Een rots wordt gedefinieerd door geologen als een aggregaat van mineralen . Een kei is een soort van rock, in het bijzonder een grote vrijstaande een . Alle keien zijn rotsen , maar niet alle stenen zijn keien . Rockmuziek

Nieuwe Amerikaanse Webster's Dictionary definieert rots als'' een massa van steenachtig materiaal. '' Rocks zijn er in alle maten, van vlekken van slib tot torenhoge bergen . Ze worden gevormd loop van duizenden jaren door druk en temperatuur in en onder de aardkorst . Rotsen zijn gemaakt van de kristallen van een of meer mineralen in wisselende samenstelling , afhankelijk van '' Rocks and Minerals . '' Zo , kwarts , veldspaat en mica kristallen combineren om graniet te maken.
Boulder Defined

Webster definieert een rotsblok als'' een grote vrijstaande ronde of versleten rotsmassa . '' Elfi Berndl , een opvoeder en lid van het Centraal Canadese Federatie van Mineralogical Societies , een website gelanceerd in 1999 tot Leer uw kinderen dat vormen van rotsen. Volgens Berndl , er zijn veel voorkomende namen voor rotsen , en deze geven ons een idee van hoe groot de rots is . De term'' kei, '' bijvoorbeeld , is een van deze gemeenschappelijke namen voor rotsen. Boulder wordt gebruikt om een ​​grote rots die is '' groter dan een persoon te beschrijven . ''
Rock Maten

gebruik van terminologie Berndl 's , de grootste rots is een berg , die wordt gedefinieerd als " een gigantische rots nog aan de aardkorst . '' een rotsblok zou naast vallen in de lijn volgens grootte. Andere beschrijvende rots woorden zijn steen ( een steen u kunt houden in twee handen ) en kiezel ( klein genoeg om vast te houden met twee vingers ) . kleine stukjes gesteente kan worden genoemd zand , graan , stof en spek .
Rock Types

Alle rotsen en keien vallen in een van drie categorieën - magmatische , sedimentaire en metamorfe - . basis van hun herkomst , volgens de National Audubon Society Field Guide to Mineralen en stollingsgesteenten zijn gestold uit gesmolten lava . Voorbeelden zijn graniet en puimsteen . Spectaculaire vertoningen van stollingsgesteenten zijn de vulkanen van Hawaii en de vulkanische rotsen van Yellowstone National Park. Sedimentaire gesteenten worden gevormd op of nabij het ​​aardoppervlak door de accumulatie van deeltjes . Ze hebben een gelaagde look , en voorbeelden zijn zandsteen en krijt . De Grand Canyon is een kleurrijke weergave van sedimentair gesteente . Metamorfe gesteenten gevolg zijn van veranderingen aan reeds bestaande magmatische , sedimentaire en metamorfe gesteenten door hoge drukken en temperaturen . Marmer en leisteen zijn voorbeelden . Metamorfe gesteenten zijn doorgaans te vinden in berggebieden , zoals de Appalachen .
Rocks & Humans

Mensen eerst gebruikt rotsen en keien miljoenen jaren geleden . Rotsen waren de eerste instrumenten en de vroegste doeken voor kunstwerk . Rotsholen behoorden tot de eerste woonplaatsen van de mens. Later , mensen gebruikte soorten rock tot heilige monumenten , zoals de piramides van Egypte te bouwen . Vandaag mensen hebben een groot aantal toepassingen voor rotsen, zoals in computers ( kwarts ) , aardewerk ( klei ) , tandpasta ( fluoriet ) , schuurpapier ( granaat ) en talkpoeder ( kalksteen ) . Stenen worden gebruikt om muren te bouwen en te versieren landschappen. Keien , bijvoorbeeld , worden gebruikt in Japanse tuinen bergen vertegenwoordigen . Stenen kunnen grens een bloem bed , en grind kan worden gemaakt in een pad of geharkt in een patroon om stromend water te simuleren.


From:http://tuin.98905.com/garden-lawn/rock-garden/1002006164.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.