Huis Tuin

Huis Tuin

# >> Huis Tuin >  >> Garden & Lawn >> Rock Garden >>

Doe Planten & Dieren Affect Rocks

? Verweringsprocessen breken rotsen in kleinere stukken en spelen een belangrijke rol bij de vorming van de bodem . Verwering gemedieerd door planten, dieren en andere organismen heet biologische verwering . Soorten

Biologische verwering is een van de drie types van de verschillende verweringsprocessen ; de andere twee zijn chemische en fysische verwering . Vaak zijn deze processen in een gecoördineerde actie af te breken of degraderen rotsen in de tijd .
Functie

Zoals je weet als je ooit hebt gezien een stoep knik over een boomwortel , de groei van plantenwortels kan geleidelijk breken opmerkelijk vaste oppervlakken , waaronder rotsen. Organismen zoals korstmossen of schimmels afscheiden stoffen die reageren met mineralen in de rotsen te breken van de rots , zodat de korstmossen zich kunnen verankeren aan een anders pure oppervlak. Water bevroren in plantaardig materiaal , of in scheuren in de rots gemaakt door planten , kan nog verder benadrukken en opsplitsen de rotsen .
Effecten

In sommige gevallen organismen kunnen zelfs van invloed blijven op de rotsen na hun ondergang . Organisch materiaal uit dode of rottende organismen kunnen organische zuren die helpen bij de afbraak van de rots te versnellen vormen.

Hoe maak je een Rock Flower Bed

Breng de natuur in uw landschap met een rock bloem bed vol met vaste planten . Deze tuin is ideaal voor verwildering of als een centraal bed . Een kleine rotstuin project meet 12 meter in diameter kan in een dag worden afgerond . Bespaar tijd en geld door gebruik te maken van bestaande rotsen en planten uit uw tuin . De beste tijd om een rotstuin te creëren is in de vroege herfst. Kies planten van

Meer dan ooit