Home & Garden >> Huis Tuin >> Garden & Lawn >> Ongedierte , Weeds & Problemen >> Content

Mijn Calla Heeft Dode Bladeren

Calla lelies ( . Zantedeschia spp ) zijn bloeiende planten inheems in tropische en subtropische gebieden van Afrika . Ze worden geteeld in warme klimaten over de hele wereld , met inbegrip van de zuidelijke regio's van Noord-Amerika . Aronskelken zijn kwetsbaar voor schade - blad ziekten veroorzaakt door schimmels , bacteriën en virussen . Belasting van het milieu en de bodemgesteldheid kan ook schadelijk hun bladeren , waardoor ze verwelken en sterven. Het is belangrijk om de bron van dode of stervende bladeren ontdekken om verdere schade te voorkomen of verhinderen het uitbreken van een besmettelijke ziekte . Virusziekte

Calla lelies zijn gevoelig voor verschillende pathogene virussen die ernstige schade aan hun bladeren veroorzaken . De calla lelie chlorotische spot virus veroorzaakt verkleuring op het oppervlak van calla bladeren. De Tomato Spotted Wilt Virus , die een aantal commercieel gekweekte plantensoorten , ook schade calla lelies aanvalt . Symptomen van een infectie zijn afnemende groei , ernstige verkleuring van bladeren en misvorming van groene weefsel . Geïnfecteerde planten beginnen te verwelken als rottend letsels ontstaan ​​op hun bladeren , bloemen en stengels .
Bacteriële ziekte

Bacteriële soft rot is een veel voorkomende aandoening die wordt veroorzaakt door een aantal pathogene bacteriën , zoals Erwinia carotovora en Pseudomonas cichorii . De eerste symptomen van deze bacteriële infectie zijn vochtige vlekken op bladeren , wortels en stengels. De vlekken donkerder worden en uitbreiden naarmate beschadigd weefsel verval , waardoor cosmetische schade en het blootstellen van de plant om andere gevaarlijke ziekteverwekkers . Bacteriële zachte rot vernietigt de consistentie van stengels , wortels en bollen . Planten kunnen instorten van deze structurele schade in minder dan een dag , volgens de Universiteit van Illinois Extension .
Schimmelziekte

Calla lelies zijn kwetsbaar voor verschillende schimmelziekten die kunnen beschadigen of doden hun bladeren . Phytophthora wortelrot , veroorzaakt door Phytophthora cinnamomi , infecteert meestal planten in natte en warme grond , volgens North Carolina State University. Deze schimmel infecteert de wortels van zijn gastheer en het veroorzaken van een aantal ernstige symptomen, zoals verkleuring , misvorming en dood van gebladerte . Calla lelies kan ook samentrekken een bladvlekkenziekte veroorzaakt schimmelsoorten in de Phyllosticta geslacht . Phyllosticta bladvlekkenziekte kan leiden tot aanzienlijke bladverlies en cosmetische schade , maar zelden produceert fatale symptomen op gevestigde planten .
Environmental Stress

Dode bladeren op een calla lelie kan ook het gevolg van belasting van het milieu , inclusief de ongunstige bodemgesteldheid en chemische toxiciteit . Een overmatige toevoer van chemicaliën zoals fluoride en chloor in de bodem of het water van de installatie kan de groei en schade bladeren van de plant te verlagen. Meststof met een hoog zoutgehalte kan ook leiden tot bruin worden van bladeren en stengels , volgens North Dakota State University . Verzadigde grond kan verdrinken de wortels van calla lelies , voorkomen dat ze het absorberen en verspreiden van essentiële voedingsstoffen .


From:http://tuin.98905.com/garden-lawn/pests-weeds-problems/1002048839.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.