Huis Tuin

Huis Tuin

Worms & Lieveheersbeestjes voor tuinen

Niet alle beestjes rondkruipen tuinplanten en tollen door de bodem zijn schadelijk. Sommige insecten en wormen hebben heilzaam rollen in tuinen . U dient deze helpers herkennen zodat u niet per ongeluk doden. Convergente lieveheersbeestjes , in de volksmond lieveheersbeestjes ( Hippodamia ) , wenselijk zijn insecten , en soorten van nematoden , zoals rondwormen ( Steinernema en Heterorhabditis spp . ) En regenwormen ( Eisenia foetida en Lumbricus rubellis ) , bieden voordelen aan tuingrond . Beneficial Rollen

Lieveheersbeestjes en sommige wormen helpen populaties van roofinsecten die kunnen beschadigen of vernietigen tuinplanten verminderen . Deze natuurlijke eliminatie van schadelijke insecten vermindert je behoefte aan chemische bestrijdingsmiddelen . Hierdoor zijn er minder giftige stoffen die vissen , planten of warmbloedige dieren kunnen schaden in het milieu . Nuttige aaltjes zijn nauwelijks zichtbaar - minder dan 1/5 inch lang - maar ze kunnen helpen om aantasting van destructieve insecten te beteugelen . Lieveheersbeestjes bieden gewasbescherming zelfs als larven , met onvolwassen kevers azen op schadelijke tuin insecten . Hoewel niet betrokken bij insectenbestrijding , regenwormen verbetering van de bodemkwaliteit en leveren essentiële voedingsstoffen aan tuinplanten .
Plagen Controlled

Bepaalde soorten rondwormen kan net zo effectief als traditionele pesticiden op het beheersen van bepaalde roofinsecten . Deze aaltjes voeden zich met larven en larven van insecten bekend bij tuinplanten , waaronder rootworms , Stengelboorders , wortel kevers en rupsen , evenals andere achtertuin plagen, zoals brand mieren , vliegen en vlooien vallen . De leden van de Heterorhabditis geslacht van spoelwormen zijn vooral effectief bij de bestrijding van de Japanse kever besmettingen . Lieveheersbeestjes zijn het meest nuttig bij het ​​controleren van soft - bodied, zuigende insecten , zoals bladluizen en witte vlieg , evenals trips , wolluis en spint . De lieveheersbeestjes zijn grote eters , consumeren tot 50 bladluizen per dag en maar liefst 5000 in hun leven .
Regenwormen en verkopen Bodem

Terwijl rondwormen en lieveheersbeestjes werk om insectenplagen , regenwormen doen dubbele plicht om tuingrond te verbeteren. Eerste , regenwormen werken net als ploegen als ze duwen en eten hun weg door de bodem . Zoals regenwormen graven door de bodem , ze los te maken , wat drainage , luchtcirculatie en planten wortelgroei verbetert . Vervolgens wordt de voeding bijproducten passeren regenwormen . De donkere uitgescheiden granulaire materie heet een worm casting . Wormen produceren veel gietstukken - van hun gewicht elke dag waard . Deze gietstukken zijn rijk aan essentiële voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde groei en ontwikkeling van de plant , en maken een uitstekende tuin meststof.
Gebouw Beneficial Populaties

Met deze natuurlijke voordelen , kunt u doe een paar dingen voor de bevolking van deze beestjes hoog te houden . Vermijd het toevoegen stikstofrijke kunstmest om tuingrond . Regenwormen hekel aan de daaruit voortvloeiende toename van het zoutgehalte en zal verhuizen. Verhoog nematode nummers met behulp van een commerciële spray, korrels of sponzen . Deze producten bevatten honderden miljoenen nematoden en zijn onmiddellijk van kracht . Aan te trekken en te behouden lieveheersbeestjes , plant een mix van nectar -en stuifmeel produceren bloeiende planten . Jaarlijkse korenbloem ( Centaurea cyanus ) en gouden Marguerite ( Anthemis tinctoria ) , die vaste plant in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 3 tot en met 7 , zijn twee varianten vooral aantrekkelijk voor lieveheersbeestjes .

Grass Killer & Ganzen

Ganzen , net als de meeste dieren , zijn gevoelig voor chemische stoffen, zoals gras killer . Hoewel herbiciden een effectieve manier om zich te ontdoen van ongewenste planten kunnen zijn , ze zijn niet altijd erg selectief , wat betekent dat ze kunnen problemen aan de planten die om hen heen als dier opleveren . Gelukkig , als je een gras probleem en ganzen hebt, heb je een eenvoudige en elegante

Meer dan ooit