Huis Tuin

Huis Tuin

Wat zijn die kleine zakken op Bomen

? Sommige bomen hebben weinig zakken opknoping van hun takken en twijgen die er uitzien als kleine kegels of zaaddozen . De tassen hebben stukjes van boomgebladerte ingericht als gordelroos om hen heen, waardoor ze lijken te natuurlijke groei van de bomen zijn. In plaats van een deel van de bomen , de zakken zijn eigenlijk cocons die toepasselijke naam bagworms , die destructieve plagen van hun boom gastheren zijn haven . Bagworms

bagworms zijn de rups larven van de Theridopteryx ephemeraeformis mot . Op de vervaldag , de bagworms zijn 1 cm lang en lijken niet op de volwassen mannelijke motten, die zwarte lichamen en heldere vleugels hebben . De larven zijn zwart- wit - gevlekte koppen en thoraxes en bruine buik . Vrouwelijke motten lijken noch de mannelijke motten noch de larven . Ze zien eruit als engerlingen - vleugelloze , zonder ogen en zonder poten - en nooit verlaten de cocons , zelfs niet om te paren . Het volwassen mannetje mot paart met de vrouwtjes door kleine openingen in de cocons .
Proliferatie

Na te zijn bevrucht , de vrouwelijke motten aan hun levenscyclus door het leggen van maximaal 1.000 eieren voordat ze sterven . De pas uitgekomen larven komen uit hun cocon en spin een enkele streng van zijde die ze in de lucht stuurt wanneer een windvlaag vangt het. Genaamd " ballooning ", dit kan elke rups om een ​​ritje naar een nieuwe locatie , waar het onmiddellijk weeft zijn eigen zak, of cocon kink in de kabel . De rups begint te voeden met bladeren haar boom gastheer en trekt zich terug in de beschermende cocon wanneer roofdieren bedreigen .
Cocons

De rupsen weven stukjes van bladeren in de spoelvormige zijde zakken , waardoor ze camoufleert . Bagworms zijn de enige insectensoorten die plant fragmenten verweven met de zijde die ze produceren om hun cocon te bouwen . Als de larven voeden zich met boombladeren , ze blijven hun zakken te bouwen groter om hun groei op te vangen . Cocons zijn niet alleen beschermende cases voor de larven , maar ook wanneer de rupsen verpoppen , een proces dat slechts twee tot drie weken duurt . Mannelijke motten komen uit cocons , en de sessiele vrouwtjes blijven binnen om de volgende levenscyclus beginnen .
Schade en Beheer

In ernstige plagen , kan bagworms volledig strippen een boom van de bladeren . Wanneer de boom geen nieuwe bladeren snel genoeg kan aangroeien , verliest het vermogen om fotosynthese , het proces waardoor het zijn eigen voedsel voeren . In wezen, het verhongert . Controlling bagworms is makkelijker gezegd dan gedaan . De volwassen hoogte van veel bomen , in combinatie met de moeilijkheid spotten van de zakken tot onherstelbare schade is , maakt vroegtijdige opsporing en onmiddellijke behandeling essentieel voor de overleving van een boom . Sproeien gebladerte van een boom met een insecticide gericht voor bagworms kan het probleem te verhelpen , maar moet u alle bladoppervlakken spuiten , en de rupsen moet het loof voor deze behandeling eet effectief te zijn - contact bestrijdingsmiddelen werken niet . Producten die Bacillus thuringiensis kurstaki ( Btk ) of spinosad bevatten zijn geschikt keuzes. Hoewel de naleving van de instructies op het etiket is van belang vanwege verschillen in verschillende producten , 4 eetlepels Btk of 4 theelepels van spinosad , elk opgelost in 1 liter water , zijn typische vermenging instructies .

Snuitkevers op Arborvitae in Florida

Hun dichte, teardrop vorm en groenblijvende gebladerte maken arborvitaes ( Platycladus orientalis , Thuja orientalis ) uitmuntend exemplaar of haagplanten . Omdat arborvitaes groeien in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 6 tot en met 10 , ze doen het goed in de meeste delen van Florida , die varieert van USDA zones 8a via 11a . Hoewel deze 3 - tot 20 - voet zonaanbidd

Meer dan ooit