Home & Garden >> Huis Tuin >> Garden & Lawn >> gazon Gereedschap >> Content

De geschiedenis van Tuinrandbewerker

Een gazon kantensnijder is een instrument dat een schone lijn tussen een gazon en een ander landschap functie , zoals een bloem bed of trottoir snijdt . Deze tool geeft een verzorgde uitstraling aan een landschap . Historisch gezien was het niet- gemechaniseerde , maar vandaag de dag de meeste van hen hebben een gas - of elektrisch aangedreven motor . Ze beschikken over een verticale mes dat ronddraait dat ofwel snijdt in de zode voor het eenvoudig verwijderen of onderhoudt een reeds bijgesneden rand . Pre - 1940

Het gazon kantensnijder de meeste mensen gebruikt voordat zij werden gemechaniseerd was een schop , spade of een halve maan vormige tool. De halvemaanvormige werktuig hadden vaak een lip op de top om te voorkomen dat hij volledig in de grond gedreven . Deze tool is niet een overblijfsel van de geschiedenis als het nuttig is in de moderne tijd ook. Het eerste patent aangevraagd op een gazon Edger was in 1914 in Denver , Colorado , en het was een handheld tool met scherpe messen die in tegenovergestelde richting .
De jaren 1940 en 1950
< p> Enkele van de eerste patenten ingediend voor een gemechaniseerde edger tonen ontwerpen die zijn opvallend vergelijkbaar met moderne machines . Het gaat katrollen , een motor en snijmes . De bladen kunnen verschillend zijn, bladen kan vergelijkbaar met een cirkelzaag tegen een grasmaaimachineblad zijn, of de configuraties kan verschillend zijn, maar de basisconcepten waren hetzelfde. Binnenkort modellen werden ontworpen die verstelbaar snijmessen die zowel horizontaal als verticaal zou snijden had . Combinaties begon te ontstaan ​​die vergelijkbaar is met de moderne onkruidwieder maar met een mes in plaats van een string leek .
De jaren 1960 en 1970

De jaren 1960 zagen algemene variaties op hetzelfde katrol - motor - blade mechanisme . Ontwerpen werden opkomende dat gecombineerde grasmaaier en Edger functies met behulp van converteerbare mes mechanismen . In de jaren 1970 werden sommige speciale grasstrimmers uitgevonden , zoals de bunker trimmer en rechts - of linkshandige trimmers . Later werd trimmer lijn geïntroduceerd als een vervanging voor de messen. De trimmer lijn zou minder schadelijk voor structuren te zijn, zoals gebouwen of schuttingen .
De jaren 1980 en 1990

Line trimmers werden aangeprezen als zijnde zeer nuttig als Tuinrandbewerker . Een eenvoudige verandering van de hoek zou de snede van horizontaal naar verticaal veranderen . Nu dat grasstrimmers populairder waren , onderdelen en add-ons begon te ontstaan ​​. Een rijtuig werd uitgevonden die meer stabiliteit en gelijkmatigheid aangeboden aan dit soort rand, maar blijkbaar niet goed doen op de markt, omdat ze bestaan ​​niet als een optie vandaag. Messen begon te worden toegepast op touw trimmers .
2000s

De jaren 2000 zag constante verbeteringen , combinaties en herconfiguraties . Er was een aërodynamische snijlijn uitgevonden die blies het gras weg als het werd in orde gemaakt . Sommige modellen aangeboden twee handvatten , als een rototiller , voor stabiliteit en meer gecontroleerde besturing. Ook de profielen waren smaller op sommige . Multifunctionele gereedschap bleek dat kon maaien , trim , rand en blaas het gras weg . Ondanks dit, de meeste tuinarchitecten en huiseigenaren gebruik van machines die niet zo verschillend van de eerste gemotoriseerde flensapparaten of gewoon gebruik maken van een lijn trimmer in een hoek van hun graskanten doen .
< Br >
From:http://tuin.98905.com/garden-lawn/lawn-tools/1002047545.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.