Huis Tuin

Huis Tuin

De kieming van Zenith Zoysia

Zenith zoysia is een hybride grasmat . Het is een warme seizoen gras dat is meer schaduw - tolerant dan de meeste en , want het is ook bestand tegen ziektes en droogte - tolerant , het vereist weinig onderhoud . Zaden ontkiemen , onder ideale omstandigheden , binnen 14 tot 28 dagen . Het ideale moment om Zenith zoysia planten is als de grond opwarmt tot 70 graden Fahrenheit . Voorbereiding van de Zaaibed

Ruim het zaaibed door het verwijderen van stenen, wortels en ander vuil . Onkruid concurreren met de zaailingen voor voedingsstoffen en vocht . Breng een pre - emergent onkruidbestrijding product 90 dagen voor het planten van de Zenith zoysia zaden. Net voor het planten , doden bestaande onkruid met een herbicide glyfosaat , volgens aanwijzingen op de verpakking . Hark het dode onkruid uit het gebied , dat evenwel niet tot zaden over de beplanting gebied verspreiden. Zak hen en gooi ze .
Soil

Meet de pH van de bodem en voeg kalk om het aan tussen 5,8-6,5 brengen . Als u niet zeker weet hoeveel kalk toe te voegen , een vuistregel is £ 50 . per 1000 vierkante meter . Om de zaailingen geven een sterke start , voeg een starter meststof op de bodem ook. Breng een 5-10-5 analyse meststof op £ 10 . per 1000 vierkante meter aan zaaibed . Meng zowel de kalk en de meststof in de top 12 cm van de bodem .
Het zaad zaaien

Zenith zoysia zaden zijn klein , dus stel het zaad spreader op de laagste stand . Zaai het zaad tegen een tarief van £ 2 . per 1000 vierkante meter aan zaaibed . Voer een hark over het oppervlak bedek de zaden met grond . Zoysia licht nodig om te ontkiemen dus niet betrekking op de zaden te diep . Gebruik een gazon roller te rollen over het zaaibed en water dat tot een diepte van 6 inch . Gebruik een fijne nevel instelling op de slang om te voorkomen dat het wassen van de zaden weg .
Zorg tijdens en na het ontkiemen

Water het zaaibed meerdere keren per dag naar de oppervlakte vochtig te houden allen tijde . Zodra de meeste van de zaden ontkiemt zijn , verminderen de frequentie van irrigatie tot een keer per dag , tot de top 3 cm van de bodem te bevochtigen. Hoewel meststof is belangrijk , wachten tot de zaailingen up zijn geweest voor een maand meer meststoffen toe te voegen . Gebruik stikstof kunstmest , tegen de koers op het etiket vermeld , en opnieuw toe te passen om de twee weken voor de volgende maand . Maai het gazon tot 2 centimeter zodra die hoogte heeft overschreden .

Nächste Seite
Soorten Texas Grass Seed

Texas omvat acht USDA winterhardheid zones . Als zodanig , de soorten graszaad die optimaal zijn per regio verschillen. Als u in de regio Noord-Texas woont , moet je een zaadje dat kan groeien in het donker , zware grond , terwijl in Zuid-Texas , heb je een zaadje dat wortel kan schieten in de bodem , dat is meer zand en leem nodig hebt. De juiste graszaad kan het verschil tussen een gazon die ged

Meer dan ooit