Home & Garden >> Huis Tuin >> Garden & Lawn >> Tuinonderhoud >> Content

Is het nodig om een ongebruikte sprinklerinstallatie winterklaar

? Wanneer een sprinklerinstallatie ongebruikte of onbeheerd voor een extender periode zal zijn, zul je het moeten winterklaar . Zelfs met een systeem dat niet is gebruikt voor enige tijd , kan het water nog steeds hangen in de leidingen . In feite kan een aantal sprinklersystemen volledig zijn opgeladen lijnen zelfs na maanden niet gebruikt . U moet dit water uit als het kan een aantal componenten kan beschadigen als het bevriest . Pijpen

Water reist door ondergrondse PVC-buizen in de meeste sprinklersystemen . Deze buizen zijn duurzaam en bestand tegen corrosie goed . Ze kunnen echter gemakkelijk barsten wanneer het water bevriest binnen en uitzet. Het uitbreiden van het water nergens heen , dus het barst van de zijwanden van de buis . Uitblazen van deze leidingen is van cruciaal belang , zodat het water niet in de leidingen blijft zitten tijdens het bijzonder koud weer .
Spruitstukken

Sprinkler spruitstukken zijn het hart van uw systeem. Ze bestaan ​​uit een hoofdleiding pijp met een reeks kleppen verbonden . Deze kleppen regelen de stroming van water naar elke zone op het sprinklersysteem . Het spruitstuk is ook gemaakt van PVC-plastic , dus het moet volledig worden afgetapt water aan de pijp en de kleppen boven te beschermen. Als links vol met water , kan het spruitstuk kraken , kan leiden tot een dure reparatie .
Sprinklerkoppen

Elke sprinkler hoofd zit in een self-contained lichaam. Deze instanties zijn meestal gemaakt van een dunne plastic dat kan kraken wanneer bevroren water uitzet . Omdat de sprinklerkoppen zijn aangesloten op de aanvoerleiding , uitblazen van de pijp zal ook blaas de sprinkler lichamen , hen te beschermen tegen koud weer schade . Sprinklerkoppen kan ook volledig worden verwijderd door het graven van de omgeving om hen heen en het draaien van het lichaam naar links totdat de koppen trekken vrij van de grond .
Pressure Vacuümonderbreker

vacuümbreker is een belangrijk onderdeel van een sprinklerinstallatie . Deze apparaten , die boven het spruitstuk zijn geïnstalleerd , houden water terugstroomt naar de hoofdlijn . In de meeste steden is een vacuümbreker vereist door code als veiligheidsvoorziening . Water kan in deze apparaten zit , die zijn gemaakt uit koper . Als bevroren water uitzet , kan het de interne veren beschadigen of barsten de messing behuizing . De vacuümbreker is meestal het duurste onderdeel van een sprinklerinstallatie , dus je moet blazen deze apparaten wanneer winterklaar .


From:http://tuin.98905.com/garden-lawn/lawn-maintenance/1002044957.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.