Home & Garden >> Huis Tuin >> Garden & Lawn >> gazon Basics >> Content

Gras groeit Producten

Het kweken van een prachtige, weelderige gazon bedekt met gezonde groene gras kan lastig zijn zonder de juiste tools. Echter , het navigeren in de gazon zorg gangpad bij het ​​plaatselijke tuincentrum kan even uitdagend . Nemen van een paar minuten om te leren welke tools het beste werken voor elk gazon zorg karwei zal tijd goed besteed . Tiller

Voor het planten van graszaad of graszoden , u moet tot de bodem om het los te maken , voegt zuurstof en verwijderen van onkruid. Voor kleine gebieden , zal een pitch vork , hooi vork of tuin vork voldoende voor het draaien van de bodem met de hand, echter tot grotere gebieden met een tuin helmstok . De tanden van de helmstok draaien en breken de bodem . Onkruid kan vervolgens eenvoudig worden geharkt uit de vers gedraaide grond met een tuin hark .
Verspreider

Zowel graszaad en gazon meststof worden meer gelijkmatig verspreid met het gebruik van een spreader . Een handheld breedstrooier heeft een zwengel bevestigd aan een hopper . Een dial regelt de hoeveelheid zaaizaad of kunstmest die wordt uitgezonden op de shoot als je de zwengel draaien . Een druppel strooier is een walk -behind spreader dat zaden uit de trechter zakt naar de grond als je langs . Gebruik een zigzag patroon in een richting , gevolgd door zigzaggend in de andere richting om geen gemiste gebieden te waarborgen bij het ​​zaaien .
Roller

Na het zaaien , je moet een lichtgewicht roller om voorzichtig op de zaden in de bodem. Bedek de verse zaden met een laag hooi om de zaden te beschermen tegen erosie en om water vast te houden . Het hooi zal dan ontleden en voedingsstoffen voor het jonge gras .
Irrigatie

Een pas geplante gras heeft water nodig om te groeien , maar een gevestigde gazon heeft water nodig om droogte te overleven omstandigheden . Gazons kan worden besproeid met een handdouche slangen of uit misters en sprinklers aangesloten op een tuinslang of met ondergrondse leidingen . Een in de grond sprinklerinstallatie vereist minder persoonlijke aandacht , maar moet worden aangesloten op een timer om te voorkomen dat over - drenken.
Grasmaaiers

Uiteindelijk het gras gaat groeien en moeten regelmatig snijden. Cirkelmaaiers zijn tweewielige maaiers dat een groot mes spinnen hebben horizontaal onder de maaier die snijdt de bovenkant van het gras . Sommige cirkelmaaiers sturen het knippen van een kant chute terwijl anderen hebben een tas gehechtheid aan de clipping te verzamelen . Een mulchmaaier is een cirkelmaaier die blijft het maaisel hakken in kleine stukjes die naar beneden vallen op het gazon , als een mulch . Ride-on en rit - achter maaiers zijn grote tractor -achtige maaiers dat u rijden op als je een groot gebied te snijden. Grasmaaiers kan worden aangedreven door gas of elektriciteit . Cilindermaaier zijn push maaiers met golvende draaiende messen die draaien op menselijke kracht . Cilindermaaier zijn ideaal voor het snijden van een heel klein stukje gras .
Rakes

Een breed gazonhark verwijdert bladeren en vuil van het oppervlak van het gras zonder het te beschadigen . Een metalen tuinhark wordt best gebruikt om de bodem waterpas voor het planten. De zware metalen tanden kan het gazon beschadigen als het gebruikt wordt voor regelmatig onderhoud .
Keeping It Neat

Een grasmaaier kan de bovenkant van het gras horizontaal snijden, maar het kan niet snijd het gras verticaal als het kruipt over de rand van de stoep . Een grasmaaier kan niet knippen dicht bij muren of andere permanente structuren zoals zandbakken of waslijnen . Boordschuurmachine maait het gras verticaal , het verwijderen van het gras dat is gegroeid door de stoep . Een trimmer maakt gebruik van een snel draaiende nylon lijn naar het gras op moeilijk bereikbare plaatsen te snijden.


From:http://tuin.98905.com/garden-lawn/lawn-basics/1002043873.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.