Huis Tuin

Huis Tuin

# >> Huis Tuin >  >> Garden & Lawn >> gazon Basics >>

Definieer Hydroseeding

Zaaien een gazon kan een arbeidsintensief en tijdrovend proces zijn , of het nu houdende stukken zode of beregening zaden met de hand. Echter, professionals die in staat zijn om de details van uw gazon in aanmerking nemen snel dit doen door hydroseeding , wat inhoudt het creëren van een vruchtbare en krachtige mix van zaden en voedingsstoffen. Het proces heeft een aantal beperkingen en vereist nazorg . Basis

Hydroseeding bestaat uit het mengen geselecteerde elementen samen om een ​​mengsel van graszaden en voedingsstoffen die snel groeien vormen . Items zoals kunstmest , vezels mulch , water en kalk worden gemengd in een tank met zaden . Eenmaal gecombineerd , het mengsel wordt gespoten met een speciale slang , het coaten van de grond in zaden en een rijke mix ontworpen om hen te helpen groeien . De populariteit van hydroseeding is toegenomen in de afgelopen jaren , volgens de Pro Lawn website , en het is uitgegroeid tot een professioneel aangeboden dienst .
Voordelen

Afhankelijk van het gazon worden behandeld , hydroseeding kan verschillende voordelen hebben ten opzichte van conventionele methoden zaaien . De kosten van hydroseeding is beduidend minder dan die van de zode en het zaadmengsel kunnen op maat gemaakt voor elk gazon volgens zijn behoeften. Gazons getrakteerd op hydroseeding meestal ontkiemen gras sneller ook , dankzij de krachtige mix van zaden en water, die weinig tijd om resultaten te produceren vereist . Ook kan hydroseeding worden gedaan in minder tijd dan het leggen graszoden .
Nadelen

Hoewel hydroseeding gaat minder arbeid dan leggen zode en kan snel resultaat opleveren , het is niet ideaal voor elke situatie . Veel professionele hydroseeding bedrijven hebben slechts een bescheiden selectie van gras rassen beschikbaar , wat betekent dat de keuze kan worden beperkt als het gaat om het selecteren van een bepaald type . Het seizoen voor hydroseeding is ook beperkt en moet worden beperkt tot kort voor het eerste groeiseizoen voor gras , die varieert van regio tot regio , afhankelijk van het weer .
Care

Voor de beste resultaten van een hydroseeding behandeling , extra gazon zorg stappen nodig . Bieden de nieuwe gezaaide grasmat met veel H2O , en voor de eerste paar dagen na de behandeling , water tweemaal daags tot ontkiemen van de zaden te stimuleren . Wacht tot u de hydroseeded gazon maaien tot het gras ten minste drie centimeter heeft bereikt in de hoogte , zoals voorgesteld door Hydroseeding Experts , die ook voegt eraan toe dat het maaien stimuleert groei. Na een maand , geef het gazon een dosis meststof met een hoog stikstofgehalte .

Wanneer naar New Grass Seed Plant

De beste tijd om graszaad te planten is aan het begin van zijn groeicyclus . Gras erg onkruid - achtige in zijn vastberadenheid om te groeien , maar verschillende stammen van gras gazon hebben verschillende groeicycli . Een andere factor is het klimaat waar je woont . Sommige grassen groeien het best in koud weer , terwijl andere stammen like it hot . In het algemeen , gras groeit het beste met ma

Meer dan ooit