Huis Tuin

Huis Tuin

# >> Huis Tuin >  >> Garden & Lawn >> Herb Garden >>

Hoe te vinden en Harvest Wild Ginseng

Ginseng ( Panax quiquefolius ) is een inheemse Amerikaanse overblijvend kruid dat wild in diepe bladverliezende hardhout bossen van het oostelijke derde van de Verenigde Staten en Oost- Canada groeit . Wilde ginseng wortels hebben commerciële waarde als een ingrediënt in Indiaanse en Aziatische kruiden tonics , thee , extracten en voedingssupplementen . Wilde ginseng legaal kan worden geoogst van 1 september - 31 december in 19 staten , maar de meeste van hen vereisen dat ginseng jagers en dealers krijgen een staat licenties of vergunningen .
Herkennen Ginseng

Ginseng is een klein schaduwminnende plant met samengestelde handvormige groene bladeren ; het groeit tot twee meter hoog . Typisch wordt elke verbinding blad uit 04:57 blaadjes . Een volwassen plant zal drie samengestelde bladeren hebben, maar kan uiteindelijk vijf samengestelde bladeren groeien . Vanaf hun derde jaar , de planten groeien een cluster van saaie gele bloemen in het voorjaar , dat groeien tot een cluster van heldere rode bessen in de vroege herfst , dat de zaden bevatten . De bessen cluster bevindt zich net boven het punt waar de samengestelde bladeren lid worden van de stengel. Ginseng groeit uit zaden , maar kieming kan duren 18 tot 22 maanden , afhankelijk van het weer en het klimaat .
Waar
Hunt

Wild ginseng groeit in diepe bosgebieden met 70 procent tot 90 procent schaduw. Het moet ook goed gedraineerde leemachtige grond die 35 centimeter krijgt tot 50 centimeter regen . Ginseng kan moeilijk zijn op te halen uit . Een manier om te zoeken is op zoek naar gemakkelijk geïdentificeerde indicator planten die dezelfde soort omgeving als ginseng voorkeur . Sommige indicator planten zijn de fiddlehead varen ( Polystichum acrostichoides ) met zijn spruit in de vorm van een viool hoofd , bloeiende Trillium ( Trillium grandiflorum ) met zijn drie bladeren en drie- petaled witte bloem , bloodroot ( Sanguinaria canidensis ) met onderscheidende clusters van daisy-achtige witte bloemen , mei apple ( Podophyllum peltatum ) met zijn glimmende paraplu - achtige bladeren , en op de grond grenen ( Lycopodium tristachyum ) dat lijkt op takjes van den verspreid op de grond . Als u vindt toetsplanten zorgvuldig nagaan het gebied voor ginseng .
Waardevolle Root

De waardevolle onderdeel van een wilde ginseng plant is de wortel , een donkere tan, langgerekte , gerimpeld orgaan over de grootte en vorm van de duim een volwassene . De plant moet worden opgegraven en gedood om de wortel te verzamelen . Om legaal geoogst worden , moet een ginsengplant minstens drie samengestelde bladeren hebben en ten minste vijf jaar oud . Ginseng oogstmachines kan de leeftijd van een plant te vertellen door het aantal jaarringen op de wortelstok of " nek " van de wortel . Als de plant spruiten een nieuwe stengel en bladeren van de wortel nek elk voorjaar wordt een nieuwe groei- ring gevormd .
Oogsten Planten

Om een ​​ginseng wortel oogsten , graven bodem op minimaal 6 centimeter van de plant en geleidelijk aan werk je weg naar beneden in de richting van de wortel , die een beetje langwerpige aardappel met benen lijkt. Trek voorzichtig de wortel, waardoor de kleine worteltjes bevestigd . Breek voorzichtig de stengel en bladeren, maar wees voorzichtig niet om af te breken de wortelhals . Verwijder de zaaddragende bessen van de plant stengel en begraaf ze in een ondiep gat waar je de plant gevonden . Borstel het losse vuil en spoel de wortels in het water . Laat ze niet te schrobben. Lucht - drogen de gereinigde wortels voor een tot twee weken op een scherm of op een rek die je buiten plaatst in een schaduwrijke droge location.or binnenshuis in een goed geventileerde zolder. Draai de wortels dan om de paar dagen . Nooit oven Droog de wortels . Dit zal hen in brand , waardoor ze niet meer .

Vorherige Seite No
Hoe om kruiden te kweken in potten Van Zaad

Groeiende kruiden in potten en ze beginnen uit zaad is een geweldige manier om te genieten van tuinieren tijdens de koude winter maanden. Het groen van de kruiden , voegt zuurstof aan de lucht, kleur aan uw woonomgeving en gezonde verse kruiden te genieten voor het koken of geur. Kruiden te kweken in een verschillend tempo dus begin je kruiden uit zaad binnen in februari als je in een zone met kou

Meer dan ooit